Aktuális

Felfoghatatlan: Míg a kismama a szült, leégett a nyolcgyermekes szabolcsi család háza

Kóré Károly

2020. október 27. kedd 04:00

Megszületett a Lukács család nyolcadik gyermeke, Emír, másnap pedig porig égett a házuk Milotán, nincs hova hazavinni a csecsemőt. Lukácsék földönfutókká lettek, de Szilárd, az apa nem adja fel: hisz benne, hogy talpraállnak.

Forrás: Katasztrófavédelem

A Milotán élő Lukácsékkal szombaton még madarat lehetett volna fogatni. Az egész család a kis Emír világrajövetelét várta, helyükre kerültek az új bútorok, a gyerekek pedig már a feladatokat is leosztották egymás között, hogy ki miben fog segíteni az újszülött testvérük körül. Anikó és Szilárd nyolcadik gyermeke szombaton világra is jött, a vallásos szülők – akiknek mindig is nagy vágyuk volt, hogy nagycsaládban élhessenek –, alig várták, hogy a picit hazavihessék Szabolcs-Szatmár Bereg megyei otthonukba.

Az apa még nem látta a kis Emírt

Lukácsék sosem éltek nagylábon, de nem is nélkülöztek. A családfő a helyi önkormányzat megbecsült közmunkása, élettársa pedig szerettei nélkülözhetetlen támasza. Eddig három lányt és négy fiút neveltek, a legnagyobb gyermekük 15, a legkisebb 3 éves.

Anikó szombaton jelezte, hogy elérkezett az idő, de némi probléma is fellépett. Végtagjai és szája ugyanis lebénult, alig bírta azokat mozgatni. A leendő nagypapa az autóba segítette gyermekét, és meg sem álltak a kórházig. Csupán a bejáratig kísérte a vajúdó kismamát, hiszen a járványhelyzetre való tekintettel általános látogatási tilalom érvényes a hazai egészségügyi intézményekben.

Az orvosok közölték, hogy azonnali császármetszésre van szükség. Kiderült, hogy a párom nehézségeit magnéziumhiány okozta, amit szerencsére könnyen kezeltek – mondta a Borsnak Szilárd, aki a szülés óta csak telefonon tudott beszélni élete szerelmével, a picit még nem láthatta.

Végignézte, ahogyan kiég az otthonuk

Ám ez mit sem változtatott a boldogságán, hiszen tudta, néhány nappal később mindannyian együtt lesznek. Vasárnap is éppen azért ment át a gyerekekkel a néhány házzal arrébb lakó testvéréhez, hogy biztosítsa róla: minden a legnagyobb rendben. Ott érte élete legborzalmasabb híre.

Az egyik szomszéd átszaladt, hogy figyelmeztessen, füst ömlik a konyhánkból. Mire hazaértem, már lángokban állt a házunk. Már nem tudtunk bemenni, hogy legalább a gázpalackot kihúzzuk a kárenyhítés érdekében. Az otthonunk tíz perc alatt vált semmivé, a tűzoltók pedig bő háromnegyed óra alatt értek ki – mondta el a családfő elcsukló hangon.

Fogalma sincs, hogyan mondja el

A férfi a hét gyerekkel rokonoknál húzta meg magát.

Egyelőre az anyósomék fogadtak be bennünket. Az ő házuk csupán egyetlen szobából áll, így tulajdonképpen egy ágyon osztozunk egymás hegyén-hátán. Nekünk négy kényelmes szobánk, konyhánk és fürdőszobánk volt. Egyelőre csak gondolkodom rajta, hogyan mondjam el gyermekeim édesanyjának, hogy mindenünk odaveszett. Egyedül Isten segítségében bízhatunk, de tudom, hogy talpra fogunk állni. Hiszek benne, és mindent meg fogok tenni a családomért, mert ôk nekem a legfontosabbak! – fogadta meg Szilárd.

Az önkormányzat felajánlotta segítségét, Lukácséknak most minden támogatás jól jön. Egyelőre ruhájuk sincs, csak az, ami a katasztrófa napján rajtuk volt. Az elsődleges vizsgálatok szerint a tüzet elektromos zárlat okozta.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Fontos hírt közölt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal

borsonline.hu

Kulcsár Edina párjának féltékenységi rohamától tartanak a tévénézők

borsonline.hu

Váratlan fordulat az eltűnt inárcsi anyuka ügyében: megtörte a csendet a szomszéd

vg.hu

Váratlanul életjelet adott magáról Ferihegy 3.

ripost.hu

Sebestyén Balázs beszökött, Hajdút kitessékelték az RTL VIP-ből a Szigeten

mandiner.hu

Zelenszkij bejelentette: Eljött a menekülés ideje

origo.hu

Szexszektát üzemeltetett, most pedig négy ember tűnt el farmjáról - nagy bajban a sztár

travelo.hu

Ismerjétek meg a mexikói-amerikai határ legöregebb jaguárját, a Főnököt

origo.hu

Ezeket a magyar filmeket ajánlja Janklovics Péter

borsonline.hu

Tisztán látszik a micsodája, átlátszó fehérneműben tette szét lábait a szexistennő – 18+ fotó

borsonline.hu

Kiderült: ismert sportoló apja halt meg a buszmegállóban történt tragédiában

life.hu

Monogám kapcsolatban, fogamzásgátlás mellett is lehet hüvelyfertőzésed

További cikkek

Eltűnt

Váratlan fordulat az eltűnt inárcsi anyuka ügyében: megtörte a csendet a szomszéd

Életmentés

Dráma a tiszavasvári tónál: a halál torkából mentettek meg egy fiatalt