Aktuális

Ezt nem ússzuk meg szárazon - ilyen időjárás vár ránk ma!

Bors

Létrehozva: 2020.10.13.

Túlnyomóan borult lesz az ég, és többfelé várható ismétlődő eső, zápor, több helyen jelentős mennyiség eshet - írja a keddi időjárásról oldalán a Meteorológiai Szolgálat. Délelőtt dél felől elkezd szűnni a csapadék, de főként az északkeleti, északi megyékben további kiadós esőzés valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 16 fok között alakul. Késő estére 5, 10 fokra hűl le a levegő.

Napközben a csapadékzóna kelet, délkelet felől ránk csavarodik, főként a keleti, északkeleti és északi tájakon kiadós esőzést okozva. Estig a keleti tájakon és az Észak-Dunántúlon jellemzően 20 mm-t meghaladó mennyiség eshet, északkeleten lesz a legtöbb csapadék, ott 24 óra alatt 30 mm-t meghaladó mennyiség is eshet területi átlagban.

Hozzáteszi, a Dunántúlon nagy területen lesz erős az északnyugati szél. A Kisalföldön, Alpokalján, Dunántúli-középhegység területén a legerősebb lökések elérik a 70-75 km/h-t (a Dunántúli-khg. területén időnként 80-85 km/h sem kizárt), majd délutántól ezeken a területeken fokozatosan veszít erejéből a szél. A Zempléni-hegység térségében is megerősödik, illetve viharossá fokozódik az északkeleti szél, 60-70 km/h körüli maximális széllökésekre készülhetünk, majd délelőtt fokozatosan legyengül a szél a térségben.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek