Így élje túl a karantént – ezekkel a fogásokkal töltődhet fel a legjobban

Így élje túl a karantént – ezekkel a fogásokkal töltődhet fel a legjobban

konyha
PUBLIKÁLÁS: 2020. május 10. 13:00
Most korlátozott a lehetőségünk arra, hogy a megújuló természetben töltekezzünk az elmúlt hónapok nehézségei után, de az ebédlőasztalra odavarázsolhatjuk a tavaszt a szezon legnemesebb alapanyagaival.
Bors

Leves

Kapros lazacleves spárgával

Elkészítési idő: 50 perc

Nehézség: * * *

Hozzávalók (4 adag): 40 dkg pácolt, füstölt lazac * 50 dkg zöld spárga * 1 csomag kapor * 1 fej vöröshagyma * só, fehér bors * 20 dkg zsíros tejföl * 1 ek liszt * 1 ek vaj * 1,5 liter zöldség alaplé

Elkészítés: A vajat egy lábosban felolvasztjuk és megdinszteljük benne az apróra vágott hagymát. Ezt követően beletesszük a megtisztított, feldarabolt spárgát, megsózzuk és kis lángon, fedő alatt addig pároljuk, míg a spárga levet enged. Akkor felengedjük az alaplével, és puhára főzzük. Hozzákeverjük a tejfölt, a fehér borsot, és a kockára vágott lazaccal együtt újra felfőzzük. Apróra vágott, friss kaporral tálaljuk.

TIPP: A spárgasípokat tegyük félre, és a főzési idő végén adjuk hozzá.

Főétel

Zöldséges csirkeragu újkrumplival

Elkészítési idő: 40 perc

Nehézség: * *

Hozzávalók (4 adag): 40 dkg csirkemell * 1 fej hagyma * 1 zöld kaliforniai paprika * 1 sárga kaliforniai paprika * 5 dkg vaj * 3 dl tejszín * 1 tk só * 1 kk őrölt bors

Elkészítés: A vajat olvaszszuk fel egy serpenyőben, és pirítsuk meg benne a hagymát, majd adjuk hozzá a kockára vágott csirkemellet is, és fehéredésig süssük. Sózzuk, borsozzuk, és szórjuk bele az apróra vágott kaliforniai paprikákat, majd rázogatva süssük még néhány percig. Öntsük fel a tejszínnel, és lefedve főzzük, míg a hús megpuhul.

TIPP: Kínáljunk hozzá petrezselymes újkrumplit.

Desszert

Rebarbarás muffin

Elkészítési idő: 80 perc

Nehézség: * *

Hozzávalók (12 db): 50 dkg liszt * 25 dkg barna cukor * ½ csomag sütőpor * 4 egész tojás * 10 ek olívaolaj * 4 szál rebarbara * 2 dl víz * ½ citrom leve * 5 dkg porcukor

Elkészítés: A tészta hozzávalóit (liszt, barna cukor, sütőpor, tojások, olaj) egy tálban simára keverjük. A rebarbarát megtisztítjuk, 2 centis darabokra vágjuk, és a citromlével elkevert vízben puhára pároljuk. Lecsöpögtetjük, és a tésztához keverjük. Kivajazott muffinformákba kanalazzuk a masszát és 180 fokos sütőben szúráspróbáig sütjük (kb. 20 perc). Kihűtjük, majd porcukorral megszórjuk.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.