Aktuális

Új gazdi vár az anyagyilkos kutyájára

Bors

Létrehozva: 2020.04.15.

Amíg az idős édesanyját napi szinten sanyargató K. Ritát agresszív vadállatként jellemzik, az anyagyilkos több macskát és egy kutyát is szeretetben gondozott, s az árváknak nem egyszer még gazdákat is keresett.

A tragédiák után nem egyedi, hogy a gyilkos, vagy éppen az áldozatának a háziállata magára marad, és a jól megszokott környezetéből kiragadva gyakran soha nem kerül ismét szerető otthonba. Ez történt az állatbarát hírében álló mogyoródi anyagyilkos esetében is, akinek a Bátor nevű keverék kutyája immár állatvédőknél vár új gazdira. Mint megírtuk, a gyakran italozó K. Rita több mint harminc késszúrással végezte ki 80 éves édesanyját egy hete. A helyszínelők a közös házuk udvarán póráz nélkül találtak a barátságtalan kutyájukra, ezért este 11-kor már hívták is az állatvédőket.

Az ártatlanok szenvednek

Nem egyedülálló, hogy az ember ámokfutásának egy semmiről sem tehető állat issza meg a levét. Mint megírtuk, tavaly januárban egy 27 éves férfi halálra szúrta az egyébként angoltanárként is dolgozó főbérlőjét a budapesti lakásában. A testét az ágyra tette, amit a kutyáival együtt felgyújtott. A kis Loki szörnyethalt, Tutanhamon pedig menhelyre került. Információnk szerint őt azóta már örökbe fogadták.

– Az elszállítás utáni napokban a házába húzódott szegény, még étellel sem tudtuk elő csalogatni. Nem tudni, hogy látott-e valamit a szörnyűségből, vagy pedig ilyen a természete. A kiabálások mindenesetre soha nem maradnak nyom nélkül – mondta a Borsnak Fülöp Alíz, a váci Zöld menedék állatvédő alapítvány gondozója. Többek között Mogyoródon is ők végzik a gyepmesteri feladatokat.

A Bátor névre hallgató látszólag jól tartott németjuhász keverék most a kötelező két hetes megfigyelését tölti. Ilyenkor folyamatosan vizsgálják, s azt nézik, a kutya hogyan viszonyul az emberekhez. Ha minden jól megy és sikerül oldódnia, hamarosan gazdihoz kerülhet. Ha nem, még rehabilitációra fog menni egy kutyapszichiáterhez.

– Egy ilyen traumát át tudnak vészelni, a viselkedését egyébként is az határozza meg, hogy előtte hogyan tartották. Első kutyásnak semmiképp nem adjuk majd örökbe – magyarázta a szakember. Hozzátette, szinte minden napos, hogy azért kerülnek hozzájuk állatok, mert a gazdájukat megölik, vagy éppen börtönbe kerül. De korábban hozzájuk került az a két kutya is, akik szintén Mogyoródon marcangoltak halálra egy idős asszonyt. Összesen 370 kutyával dolgoznak, de a telephelyükön csupán 32-en férnek el.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek