Aktuális

Karácsony magát mosdatja a felelősségvállalás helyett

Bors

Létrehozva: 2020.04.11.

Egészen ízléstelen, ahogy a főpolgármester menekül az egyenes kiállás és a felelősség elől – véli Kocsis Máté.

Forrás: MTI

Közösségi oldalán keresztül üzent Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője Karácsony Gergely főpolgármesternek. A frakcióvezető szerint döbbenetes, hogy a Pesti úti idősekhez a fővárosi vezetők közül a lábát se tette be senki hetekig, míg a tisztifőorvos igen, és míg a kormányhivatal védőfelszereléseket adott a fővárosi fenntartású Pesti úti idősek otthonának, addig Karácsony Gergely ahelyett hogy cselekedne, interjúkat ad arról, hogy már megint nem tehet semmiről.

Kocsis Máté Facebook-oldalán azt írja: „Egészen ízléstelen, ahogy a főpolgármester menekül az egyenes kiállás és a felelősség elől. Az is egészen ízléstelen, ahogyan a balliberális média napok óta szerecsen-mosdatja. Hiába zsonglőrködnek a szavakkal, hiába törik komplett szerkesztőségek a fejüket hangzatos címeken, amik elkenik Karácsony felelősségét, attól a tény még tény marad: ha egy intézménynek az önkormányzat a fenntartója, akkor az ott történtekért az önkormányzat a felelős. Ez esetben a fővárosi. Ilyen egyszerű. Ez az a felelősség, amit Karácsony Gergely nagyon szeretett volna tavaly megkapni, és meg is kapott a budapestiektől. Hát, tessék vállalni, főpolgármester úr!”

Nem csak akkor kell főpolgármesternek lenni, amikor kinevezésekről lehet dönteni, vagy amikor Gyurcsány embereinek milliós szerződéseit lehet aláírni, vagy amikor Soros utal egymillió eurót, hanem akkor is főpolgármesternek kell lenni, amikor idősek fertőződnek meg egy FŐVÁROSI FENNTARTÁSÚ otthonban!

Egészen ízléstelen, ahogy a főpolgármester menekül az egyenes kiállás és a felelősség elől. Az is egészen ízléstelen,...

Posted by Kocsis Máté on Saturday, April 11, 2020

Kocsis Máté azzal folytatta, hogy emlékeztetett: a Pesti úti idősekhez a fővárosi vezetők közül a lábát se tette be senki hetekig. A tisztifőorvos, Müller Cecília viszont meglátogatta az intézményt és azonnali intézkedésekre kötelezte a fővárosi önkormányzatot, miközben a kormányhivatal védőfelszereléseket adott.

„De a döbbenetes mégis csak az, hogy a főpolgármester még mindig nem cselekszik, hanem interjúkat ad arról, hogy már megint nem tehet semmiről.”

„Főpolgármester úr! Ez most nem a Lackner-ügy, akit elég volt nem felismerni, és nem a zuglói parkolási mutyi, amit elég volt agyonhallgatni, majd elfelejtik.”

Itt emberéletekről van szó, főpolgármester úr, kezdjen már el dolgozni, és hagyja abba a másra mutogatást! Ne arról beszéljen, hogy ön szerint ki mit nem csinált, hanem arról, hogy ön, akinek a dolga, mit tett! Kérem!

Ahogy arról a Ripost beszámolt, a fővárosi önkormányzat által fenntartott Pesti úti idősotthonban eddig 189-an kapták el a fertőzést, és 7 gondozott halt bele a betegségbe. Az intézmény vezetője a kormányhivatalhoz kényszerült segítségért fordulni, mert a fenntartók, azaz Karácsony Gergelyék nem segítettek.

Eközben azonban Karácsony Gergely a saját Facebook-oldalán megosztotta azt a hírt, hogy egy másik – szintén fővárosi fenntartású – idősotthonban is elszabadult a járvány. A Rózsa úti intézményben szerinte már 60 koronavírusos beteg van, 4 időst kezelnek kórházban. Mint írja, „bevezettük a szigorú karanténszabályokat, az előírásoknak megfelelően mindent megteszünk az idős emberekért, a járvány terjedésének megakadályozásáért”.

Ez azért igazán különös, hogy csak most eszmélt a szigorú előírásokra, hiszen a 4 koronavírusos beteget már jóval korábban elszállították az intézményből és hatósági zárlatot rendeltek el. A Ripost újságírója kedden azonban még sehol sem látta a „piros lapot”, a gondozottak pedig kényük-kedvük szerint járkáltak ki és be.

(Ripost)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek