Aktuális

Ha túl nagy lesz a koronavírus-veszély, Rékasi Károly nem fog kamera elé állni a Barátok köztben

Bors

2020. április 22. szerda 09:12

Elővigyázatossági okokból egyelőre leálltak a kamerák a Barátok közt stúdióiban. De információk szerint hamarosan folytatják a sorozat gyártását. Az öröm mellé egy kis bánat is került, hiszen a színészek és a stáb is örül a munkának, viszont ott lebeg a fejük felett a fertőzés veszélye is. Ennek adott hangot Rékasi Károly.

– Kedden voltam a kötelező koronavírusteszten, és készséggel állok rendelkezésre, ha a magam és mások védelmét kielégítőnek látom. Elküldtem a produkció részére a kérdéseimet, többek között azt, hogy mi változott a vírushelyzetben a leállás óta, ami indokolja az újrakezdést? Igen, dolgoznék, örömmel és szívesen, de sem fertőzött, sem mást megfertőző személy nem szeretnék lenni – jelentette ki Rékasi.

– A szűrés egy adott pillanat állapotát tükrözi, a következő percben bárki hordozóvá, fertőzővé válhat. A testhőmérés sem garancia, hiszen a múlt héten egy egészségügyi intézményben mértek nálam 34,5 fokot.

Jó lenne egy megbízott orvos, aki állást foglal, hogy a vélt vagy valós tüneteinket észlelve biztonságosan találkozhatunk-e a többiekkel. Vannak kollégák, akik kijárnak rágyújtani, ebédszünetben is érintkezünk stábon kívüliekkel. Nem lenne jó, ha egy esetleges újraindulás után pár héttel leállnánk, mert a fertőzés ellehetetleníti a forgatást. 

Én például erőteljesen, elöl képzett hangokkal, néha „köpködve” beszélek, hiszen Bartha Zsolt indulatos karakter, így rossz érzést kelthet a kollégákban a cseppfertőzés veszélye – mesélte Rékasi.

– Ha ezt nem látom biztonságban, nem tudok a produkció rendelkezésére állni. Ha nincs egészségem, hiába van pénzem... 

 – 57 évesen felelősséggel tartozom a közvetlen környezetemért és önmagamért. Ha nem érzem magam biztonságban, minden szívfájdalom nélkül távozom: számomra vannak fontosabb szempontok a pénznél.

A sorozatot gyártó UFA Magyarország mindent megtesz a biztonságért.

– Jó ideje dolgozunk cselekvési tervünkön azért, hogy a Barátok közt forgatásai újra elkezdődhessenek. A stábtagok egészsége és a produkció biztonsága a mostani járványügyi helyzetben mindennél fontosabb.

 A munkavégzés akkor indul újra, ha minden kétséget kizáróan látjuk, a forgatás a legnagyobb biztonságban folyhat. Ennek érdekében megtesszük a szükséges intézkedéseket, nemcsak az előkészületi szakaszban, hanem a munkafolyamat elindulása után is, többek között a stábtagok rendszeres szűrésével – mesélte Ondruss Ilona, a sorozat producere.

További cikkek

Trágár

Karácsony Gergely: Szarok rá, hogy mi van a hangfelvételeken – videó

Luxus

Tovább habzsol a Gyurcsány-fióka: Floridai magánszigeten építkezik a budapesti közműholding vezetője

Ez is érdekelhet

life.hu

Az intenzívre került a magyar énekesnő: "Olyan rosszul lettem, hogy elájultam a vécében"

ripost.hu

Ennek a 3 csillagjegynek nyugodt éve lesz, végre jön a megérdemelt pihenés

origo.hu

Így nézett szembe a halállal az ír terrorista

kemma.hu

Az országban elsőként az esztergomi kórházban lesz tb-finanszírozott oxigénterápia

origo.hu

Démoni külsejű lényt fotóztak egy fán

nemzetisport.hu

Fehérvár: ukrán középpályás érkezik a Dinamo Kijevtől

origo.hu

Komoly környezeti előnyökkel járhat a rövidebb munkahét

life.hu

A magyar színésznő vallomása: "Volt dolgom nős férfival"

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Magunknak és sok mindenki másnak is csalódást okoztunk – Marguc

ripost.hu

Nagyon odatette: kemény posztot írt Djokovics kapcsán a magyar orvos

origo.hu

Kiderült, melyik a világ legerősebb paprikája