Aktuális

Drogos gyújtogató: milyen szép tűzijáték! - Bosszúból borította lángba a munkásszállót a fiú

L. B.

2020. április 16. csütörtök 10:00

Apján akart bosszút állni, ezért lobbantotta lángra hétfő hajnalban a családja XXII. kerületi munkásszállóját a 17 éves K. Kristóf. A srác miatt 46 embernek kellett kiköltöznie.

Forrás: Katasztrófavédelem

Egy szempillantás alatt tönkre tette beteg édesapja élete munkáját K. Kristóf, aki a minap úgy próbált meg végezni magával, hogy a szállójukon lévő szobája bútorait felgyújtotta.

A gyomrom teljesen összeszorul, idegileg összeomlottam, a történtek óta nyugtatókat szedek. Gyakorló vallásos emberként képes vagyok megbocsájtani, de most még nagyon dühös vagyok rá - mondta a Bors érdeklődésére a gyújtogató apja, K. Milán.

Mint mondja, a problémák akkor erősödtek fel, amikor az elkényeztetett tizedik osztályos fia körülbelül két hónapja elkezdett kábítószerezni a barátaival. Elmondása szerint próbált tenni ellene, még a telefonját is elvette, hogy ne tudja tartani a kapcsolatot azzal a társasággal, de mellette ivott is, a tudatmódosító szerektől pedig már nem tudott következetesen gondolkodni.

– Azt mondta, öngyilkos akart lenni, de ahhoz képest elsőként hagyta el az épületet. Szerintem rajtam akart bosszút állni, mert elvettem a telefonját, hogy ne hívhassa fel a drogos haverjait. Az utcán vártam a mentőket és tűzoltókat, ő pedig oda állt mellém és elkezdett röhögni, mondván milyen szép a tűzijáték. Amikor mondtam, hogy a fiam a tűz okozója, azonnal megbilincselték - emlékezett vissza megtörten a családfő.

A közveszély okozással gyanúsított fiút azóta letartóztatták és az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe szállították. A Fővárosi Törvényszék közleményéből kiderült: a pszichés betegséggel küzdő Kristóf már pénteken is megpróbált végezni magával. Az állapotával sem ő, sem a családja nem foglalkozott.

– Akkor a hipós flakonba ivott bele, de kórházból már másnap hazahoztam. A rendőrségen azt mondta, meg akarta magát mérgezni, de az orvosnak már arról beszélt, hogy a dobozba vizet öntött előtte - magyarázta az apja.

A lakhatatlanná vállt szálló vendégeit ideiglenesen egy közeli iskola tornatermében helyezték el. A Bors megtalálta azt a férfit, aki az életét kockáztatva, alsónadrágban próbálta menteni a többieket.

– Erős füstszagra, csattanásra és kiabálásra lettem figyelmes, amikor 15 óra munka után felébredtem. Örülök, hogy túléltem, én hagytam el utoljára az épületet - emlékezett vissza az 55 éves Szalai László. Végül négy embert vittek el füstmérgezéssel a mentők. Kristóf akár 8 év börtönt is kaphat a tettéért.

További cikkek

Tragédia

Döbbenetes részletek: Ezek voltak a koronavírusban meghalt humorista utolsó szavai

Tragédia

Drámai részletek derültek ki a Tatabányán, jég alatt talált Róbert halála kapcsán

Ez is érdekelhet

origo.hu

Szenzáció a kézi Eb-n: kiesett a világbajnok

borsonline.hu

Madonna ismét elfelejtette, hogy 63 éves: csipkebugyiban mutatta meg formás fenekét

life.hu

Megdöbbentő: Nagymama lett a szexszimbólum színésznőből, simán elsétálnánk mellette

vg.hu

Elmondta a magyar virológus: ez kell a teljes Covid-védelemhez

delmagyar.hu

Évtizedes probléma oldódik meg Csongrádon az áruháznál

nemzetisport.hu

Videó: „Nézz rám, hozzád beszélek!” Medvegyev ordított a bíróval

vg.hu

Ezt a kávét ne fogyassza, visszahívta a gyártó

life.hu

Young G Béci elszólta magát Kulcsár Edina válásáról: ő másképp tudja a történetet

nemzetisport.hu

Liverpool: a Porto szélsője érkezhet, de két csatár távozhat – sajtóhír

borsonline.hu

Meztelenül mutatta meg a világ egyik legszebb fenekét Alena - 18+

origo.hu

Zalatnay Sarolta: külföldi szexkalandoktól a meztelen képekig - fotók