Aktuális

Veronai busztragédia – Megállapodtak: eurómilliókat kapnak a hozzátartozók

L. B.

2020. március 14. szombat 04:10

A könnyek soha nem száradnak fel és a sebek sem gyógyulnak be soha, anyagiak nem csillapíthatják a veronai busztragédiában elhunytak hozzátartozóinak fájdalmát. Az ítélet ugyan nem születhetett meg tegnap, de az elégtétel egy szeletével immáron okkal számolhatnak a gyászolók.

Forrás: Czerkl Gábor

Hosszas huzavona és rengeteg egyeztetés után több mint három évvel a 17 ember halálával járó veronai buszbaleset után végre úgy tűnik, hamarosan pénzhez jutnak a gyászoló hozzátartozók. A Bors információi szerint ugyanis két héttel ezelőtt sikeresen megállapodtak a buszos cég felelősségbiztosítójával.

Eredetileg március 2-án lett volna Budapesten egy találkozó az áldozatok hozzátartozóit, valamint az érintett biztosítótársaságot képviselő ügyvédek jelenlétében, de a koronavírus okozta körülmények mindezt felülírták. Azonban létrejött egy videokonferencia, amin minden kérdést sikerült tisztázni és mindenben sikerült megállapodni.

– A biztosító korábban azt mondta, csak akkor teljesíti a kifizetéseket, ha mindenki – a túlélők és az áldozatok hozzátartozói egyaránt – elfogadja a nekik tett ajánlatot. Ez korábban egy ügyvéd miatt hiúsult meg, most azonban sikerült elérni, hogy különválasszák a túlélők és az áldozatok hozzátartozóinak kifizetését – magyarázta a Borsnak Szendrei Endre, aki az unokahúgát veszítette el a tragédiában.

A gyászoló férfi tudomása szerint a hozzátartozók elfogadják az ajánlatot, így az ígéret szerint április 15-ig megtörténik a kifizetés. Fontos megjegyezni, hogy ez csak az áldozatok hozzátartozóira vonatkozik, a túlélőkkel tovább folytatódhatnak az egyeztetések.

– Pontos összegről nem beszélhetek, de a magyarországi biztosítói kifizetések tükrében rendkívül magas összegről van szó. Ez most egy hatalmas mérföldkő, a családok között ugyanis vannak olyanok, akik a baleset óta nem képesek dolgozni – tette hozzá Szendrei Endre.

A Bors információja szerint a felelősségbiztosítási díj összege hatmillió euró, ami forintban több mint 1,8 milliárdot jelent. Ez azonban a mindennemű kár kifizetésére szolgáló tétel, a hozzátartozók között információnk szerint ebből több millió eurót osztanak szét arányosan. Az összeg hatalmasnak tűnhet, de még így sincs arányban az óriási veszteséggel.

Mindeközben a veronai bíróságon éppen tegnap tartottak volna tárgyalást az ügyben, amin az egyik védőügyvéd perbeszéde után ítélet is várható volt. Az ülést azonban a koronavírus miatt júniusra áttették. A magyar sofőrt a rövidített eljárás miatt maximum 12 évre ítélhetik. Amennyiben V. Jánost jogerősen elítélik, Olaszországban kell letöltenie a büntetését, de kérvényezheti a kiadatását.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Meztelenül mutogatják magukat a magyar DJ-lányok - nézze meg a képeket!

borsonline.hu

Kisgyerekes családapa halt meg a Nyerő Páros forgatásán

vg.hu

Medvegyev: Moszkva még az oxigénről is lekapcsolja a baltiakat

ripost.hu

Újabb információ derült ki Horváth Gréta új pasijáról

astronet.hu

Ennek a 4 csillagjegynek komoly lelki átakulást hoz a Rák újhold

travelo.hu

HORVÁTORSZÁG TELE VAN TERMÉSZETTEL…(x)

borsonline.hu

Most adtak ki újabb riasztást a meteorológusok: borzalmas, ami jön

borsonline.hu

Szabó Zsófi is ledobta a textilt, nagyon dögös friss fotóján

borsonline.hu

Élet és halál között lebeg Nikolett, a budapesti házomlásban megsérült táncos

További cikkek

Időjárás

Elkezdődött: Pokoli hőséggel tombol ma a kánikula

Tragédia

Újra gyerekeket szállít a tomajmonostorai halálbusz