Aktuális

Öt hihetetlenül elbaltázott - mégis igaz - bűncselekmény

Bors

2020. március 6. péntek 12:45

A rendőrök minden nap minden egyes percében sürögnek forognak, hiszen a világ tele van lenyűgöző bűnözői elmékkel és olyan mesterien kivitelezett bűncselekményekkel, melyek felderítése akár évekig is eltarthat. De mi van akkor, ha a bűnöző korántsem olyan éles elméjű, mint azt gondolja magáról? Összeállításunkban most olyan bűncselekményeket mutatunk be, amelyek filmbe illően félresikerültek.

A kamu dollármilliomos

2011-ben az 53 éves észak-karolinai Michael Anthony Fuller betévedt egy Wal-Mart üzletbe, ahol 476 dollárért akart porszívót, valamint mikrohullámú sütőt vásárolni. Ezzel mindeddig semmi baj nincsen. A dolog akkor vált érdekessé, amikor fizetés után Fuller 999 524 dolláros visszajárót követelt. Mint kiderült, egy Monopoly társasjátékból származó egymillió dolláros bankjeggyel próbált meg fizetni a kosár tartalmáért. A pénztáros azonnal felhívta a rendőrséget, a férfit pedig rögtön le is tartóztatták. 

A hiú balfék

2016 elején Donald “Chip” Pugh ellen gyújtogatás és vandalizmus gyanúja miatt elfogatóparancsot adtak ki. A férfi gyorsabb előkerítésének érdekében az ohio-i rendőrség saját Facebook oldalán osztotta meg a gyanúsított arcképét. Mivel Pugh szerint a rendőrség előnytelen képet tett közzé az interneten, elküldött a kapitányságra egy jobb szelfit, amihez ezt a szöveget fűzte: „Tessék, itt egy jobb fotó. A másik szörnyű volt”. Hiúságának köszönhetően még egy helyi rádióállomást is felhívott, hogy elmondja, milyen szörnyűség történt vele – állítása szerint ugyanis úgy nézett ki azon a képen, mintha villám csapott volna belé. Természetesen a hívással egyben a bűneit is bevallotta, ezért a rendőrség kifejezetten örült a férfi nyilvános vallomásának, hiszen így sokkal könnyebben ment a letartóztatása.

A beképzelt tolvaj

A Maine-ből származó 24 éves Christopher Wallace a rendőrség elől menekült, miután állítólagosan konyhai felszereléseket lopott. Hetek óta sikeresen bujkált a rendőrség elől, amiért olyan büszke lett magára, hogy ki is rakta a Snapchatre, amint éppen otthon rejtőzködik. Természetesen erről a rendőrség is értesült, a füles ellenére azonban nem sikerült megtalálniuk őt. Ekkor Wallace ismét posztolt a közösségi média felületre, és elmesélte, hogy amíg a zsaruk keresték, ő a konyhaszekrényben bujkált. A rendőröket, akik még a közelben jártak, ismét riasztották, így a konyhában lévő összes szekrényt átkutatva meg is találták a balfék bűnözőt.

A gyanútlan álláskereső

Egy arizonai banki alkalmazott, Alberto Saavedra Lopez 3 hónap alatt állítólag 5000 dollárt lopott el saját munkahelyéről. Miután az esetet jelentették a hatóságnak, a férfi rögtön felmondott és Phoenixbe költözött. 2018-ban azonban, annak ellenére, hogy szökevénynek volt nyilvánítva, Alberto diszpécsernek jelentkezett a helyi rendőrkapitányságra. Miután a rendőrök meglátták a férfi jelentkezését, el sem hitték, hogy mekkora szerencséjük van. Úgy gondolták, az a legegyszerűbb módja a letartóztatásának, ha behívják állásinterjúra. Lopez bement, majd rögtön le is tartóztatták.

Bestseller író vagy kegyetlen gyilkos?

2003-ban egy lengyel szerző, Krystian Bala írt egy krimit, amely rögtön bestseller lett Lengyelországban. A rendőrség azonban rendkívül ismerősnek találta a gyilkosság számos részletét. A történet feltűnően hasonló volt egy akkor még megoldatlan bűncselekményhez, Darusz Janiszewski meggyilkolásához. A rendőrség úgy döntött, hogy egy kicsit mélyebbre ás, majd rövid időn belül rájöttek, hogy Bala nemcsak, hogy ismerte az áldozatot, de ő volt az utolsó ember is, akivel élve látták. Ráadásul kiderült, hogy még az áldozat mobiltelefonját is ő adta el. Az ügy végére Bala-t bűnösnek nyilvánították, és 25 év börtönbüntetést kapott.

Nyomon követné a legizgalmasabb bűnügyek felgöngyölítését? Az AXN-re március 7-én 17:15 perckor érkezik országos premierként a Carter 2. évada, amelyben az újdonsült detektív, Harley Carter (Jerry O'Connell) izgalmas kalandjait követhetjük végig.  

További cikkek

Tetoválás

Két éve még egy sármos srác volt, most rettegnek tőle az emberek, ha meglátják

Fájdalom

Földön túli szerelem: Zokogva búcsúzott menyasszonya Dobos Attilától

Ez is érdekelhet

life.hu

Döbbenetes dolgot állít Csollány Szilveszterről és a lélegeztetett betegekről a pszichoterapeuta

life.hu

5 tipp az intim egyensúly fenntartásáért

magyarnemzet.hu

Bangóné még nem adta vissza az országgyűlési mandátumát

szon.hu

Véletlenül lőtt a vadász, 2 kilométerrel odébb meghalt egy újfehértói ember - Nem érzi magát bűnösnek

origo.hu

Emiatt halnak meg sokan szex közben

nemzetisport.hu

Kerékpár: Bernal több műtéten esett át, súlyos állapotban van

origo.hu

Megbírságolta az egyik legnagyobb hazai biztosítót az MNB

nemzetisport.hu

Gyász: Amerikától Ausztráliáig – külföldön is megemlékeztek Csollány Szilveszterről

borsonline.hu

Ennek a 3 csillagjegynek minden sikerülni fog 2022-ben

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: a svédek nem játszanák le a helyosztót, ha nem jutnak elődöntőbe

origo.hu

Csollány Szilveszter élete képekben