Aktuális

C-Vitaminban bíznak az amerikaik

Bors

2020. március 27. péntek 17:45

Az amerikai koronavírus fertőzés gócpontjának számító New Yorkban az intravénás C-Vitaminban bízik az egyre terheltebb egészségügy.

Forrás: Illusztráció/Pexels

Magas dózisú C-vitaminnal kezdték el kezelni a súlyosabb állapotú koronavírusos betegekeket New Yorkban. A Newsweek információi szerint más gyógyszerekkel kombinálva használják intravénásan a vitamint, ami megoldást jelenthet az USA-ban tomboló járványra, ahol a pénteki adatok szerint 86000 regisztrált beteg és 1300 halálos áldozatról tudnak, ám a számuk óráról órára meredeken növekszik. A lapnak nyilatkozó Dr. Peter McCaffery szerint az A és D Vitamin magas dózisú használatával ellentétben a C-vitamin viszonylag nyugodtan használható. A doktor arra is felhívta a figyelmet, hogy magas dózisú C-vitamin tablettákkal nagy eséllyel védhetjük meg magunkat a koronavírustól, kivéve ha valaki krónikus C-vitamin hiányban szenved, ami normál étkezésnél elég ritka. 

Abban már korábban is megegyeztek a tudósok, hogy vitamindús étrenddel immunrendszerünk jobban fel tudja venni a harcot a különböző vírusokkal. Hazánkban a szakemberek szintén kiemelték, hogy az immunrendszerre jótékony hatással van a többek között a citromban, narancsban és paprikában is megtalálható vitamin, de egyelőre senki se jelentette ki, hogy hatásos a lenne a koronavírus ellen. 

Az orvosi értelemben megadózisnak nevezett 2500 milligramm feletti C-Vitamin bevitelnek lehetnek apróbb mellékhatásai: ásványi anyag felszívódási problémák illetve hasmenés. Korábban a vesekőképződést is összefüggésbe hozták vele, ezért is ajánlott sok folyadékkal fogyasztani. A hosszú élet titka azonban lehet, hogy benne van. A C-vitamint felfedező Szent-Györgyi Albert 93 évesen hunyt el. Élete végén napi 8-9000 milligrammal fogyasztott belőle, míg a 91 évesen elhunyt Nobel-díjas Linus Pauling kémikus 18.000 milligrammot.

További cikkek

Gyász

Édesanyja karjai között hunyt el az újszülött kislány

Horror

Gyomorforgató, mi került elő a férfi fagyasztójából, még a rendőrök is rosszul lettek

Ez is érdekelhet

nemzetisport.hu

Arsenal: közös megegyezéssel távozik a védő – hivatalos

ripost.hu

Ez az 5 tünet jelzi, hogy az omikront kaptad el

origo.hu

Meglepő fordulat a benzinkutakon, így tankoltak tavaly a magyar autósok

magyarnemzet.hu

Szenzációs felfedezések várhatók a Turul-dinasztiáról

origo.hu

Trombózisa volt? Ez történik utána

nemzetisport.hu

MU: Ha Martial hazudik, végleg meg kell szabadulni tőle – Ferdinand

vg.hu

A negyedik oltás is kevés az omikron ellen

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: „Nem így terveztük” – Bánhidi a kiesés után

mandiner.hu

Betiltották a kritikai fajelmélet oktatását Virginiában

origo.hu

A megengedett sebesség duplájával mértek be egy autóst a 4-esen, kártyával azonnal fizetett