Aktuális

Bobek doktornő a Szent Lászlóból: Teljesen megváltozott az eddigi életünk

H. N. Zs.

2020. március 30. hétfő 08:00

Hetek óta emberfeletti küzdelmet vívnak a járvánnyal a Szent László Kórház orvosai és ápolói, hiszen oda kerülnek a legsúlyosabb állapotban lévő koronavírus-fertőzöttek és azok, akik lélegeztetőgépre szorulnak.

Alázat, minden létező energia mozgósítása, megalkuvást nem tűrő kitartás. Az egészségügyi dolgozók éjt nappallá téve, fáradtságot nem ismerve harcolnak az életük legnagyobb kihívását jelentő koronavírus-járvánnyal.

Dr. Bobek Ilona, a Szent László Kórház aneszteziológia és intenzív betegellátó osztályának osztályvezető főorvosa az elmúlt hetek megpróbáltatásairól nyilatkozott a közmédiának. Március elején regisztrálták az első fertőzötteket, azóta három hét telt el.

Teljesen megváltozott az éle­tünk. Először betegeket kellett átcsoportosítani, ki kellett alakítani azt a rendszert, amivel konzultálják a betegeket, amivel időben hozzák a betegeket az intenzív osztályra – mutatott rá az osztályvezető főorvos, aki elmondta: nagy felelősségük van, hiszen a legtöbb beteggel ők találkoztak. A mostani helyzetben a legnehezebb feladat az elesett betegek tömege, hiszen ez lelkileg is nagy nyomást helyez az orvosokra.

Ennyire kiszolgáltatott betegcsoportot nem emlékszem, hogy valaha láttam az életemben – vallotta be a főorvos asszony, aki úgy érzi, a három hét elegendő volt ahhoz, hogy felnőjenek a feladathoz.

– Úgy a nővérek, mint az orvosok élete megváltozik. Beszűkül a világ. Ugyanakkor annyira elfoglaltak vagyunk, hogy emiatt nem is gondolkodunk ezen. Mi nem is tudjuk, mi történik a vi­­lágban körülöttünk. Csak azt lát­juk reggel-este, hogy hála isten egyre üresebbek az utcák – ma­gyarázta a főorvos asszony, aki mindenkinek megköszönte a tá­mogatást.

További cikkek

Gyász

Édesanyja karjai között hunyt el az újszülött kislány

Horror

Gyomorforgató, mi került elő a férfi fagyasztójából, még a rendőrök is rosszul lettek

Ez is érdekelhet

life.hu

Baleset miatt került kórházba a magyar énekesnő és kislánya, másnap kiderült, hogy koronavírusosak

metropol.hu

„Mérhetetlen harag van bennem!” – megtörten nyilatkozott Csuti Kulcsár Edina új kapcsolatáról

origo.hu

75 éves lett Kitano Takesi - képgaléria

origo.hu

Hivatalos a Samsung mobilos csúcslapkája

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: „Nem így terveztük” – Bánhidi a kiesés után

vg.hu

Ausztrália is elfogadja a Szputnyik V-t

vg.hu

Gigafelvásárlást hajt végre a Microsoft

hirtv.hu

Március 15-től kötelező az oltakozás Németországban

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: 24 év után jutottak ki, pont nélkül zártak – lemondott a kapitány

origo.hu

Marhákra kiadott gázkibocsátási tanúsítvány miatt lehet botrány az USA-ban