Aktuális

Várpalotai hintabaleset – Állítja az üzemeltető: rossz ötvözetből volt az eltört alkatrész

L. B.

Létrehozva: 2020.02.21.

Sírva élte át újra fia tragédiáját Diána.

Forrás: Móricz István

Két és fél évvel a várpalotai kalapácshinta-baleset után csütörtökön megkezdődött az ügy tárgyalása. A Veszprémi Járásbíróságon a vádlottak mellett a maradandó fogyatékossal járó sérüléseket szenvedett húszéves fiú, Má­thé Krisztofer is megjelent a családjával. A fiatalember a szerkezet szétesése után az üléséből kirepülve csapódott a padkába. Az orvosok először szinte semmi esélyt nem láttak a felépülésére, mára azonban csupán néhány heg a fején és a nehézkes beszéde emlékeztet a tragédiára. A korábbi életét azonban már soha nem kaphatja vissza.

Mint korábban megírtuk, a vádirat szerint az üzemeltető számos foglalkozási szabályt megszegve, köztük a karok forgatásának lassítására alkalmas fékszerkezet és a hintakarok megfelelő mechanikai biztosítása nélkül működtette a berendezést, a másik vádlott pedig a többi között a megfelelőségi tanúsítványt a mechanikai biztosítás hiányában is kiállította, bár annak tervét korábban éppen ő maga hagyta jóvá.

Az előkészítő ülésen az ügyész­ség másfél év felfüggesztett fogházat kért az üzemeltetőre, aki a másodrendű vádlottal egyetemben nem ismerte be a bűnösségét, nem tett vallomást és nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról. Így áprilisban egy hosszan tartó tárgyalássorozat veszi kezdetét.

– Megállapították, hogy az eltörött alkatrész nem abból az anyagból volt, mint amit mi megvásároltunk. Papírokkal is tudom igazolni, hogy mást kaptunk meg, mint amit rendeltünk. Ezt a nyomozás során azonban nem vizsgálták. Az egész életem tönkrement, szeretném, ha kiderülne végre az igazság – magyarázta lapunknak az elsőrendű vádlott, G. Attila, aki amiben csak tudja, támogatja Krisztofert. A negyven éve mutatványos berendezések működtetésével foglalkozó férfi védője szerint nem azok a személyek felelősek a balesetért, akik a vádlottak padján ülnek.

– Nagyon felkavaró volt. Amikor az ügyész felolvasta a baleset körülményeit, eltörött nálam a mécses. A fiam ebből még nem érzékelt sok mindent, a tanúmeghallgatás viszont már sokkal nehezebb lesz – kommentálta Máthé Dia, Krisztofer édesanyja.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek