Aktuális

Tíz kilóval könnyebbek a szinglik a házasoknál

2020. február 18. kedd 13:00

Túlsúlyossá tehet a párkapcsolat – legalábbis a statisztikai adatok szerint a párok 25 százalékát érinti a probléma. A tartós szerelem első éve után hat kiló is felszökhet a nőre és a férfira egyaránt. Czanik Balázs, az ismert edző tudja a megoldást.

Alig létezik olyan ember, aki nem vágyik a szerelemre. Egy társsal nem csupán a hétköznapjainkat és a pihenőidőnket oszthatjuk meg, hanem örömünket, bánatunkat, sikereinket és kudarcainkat is.

Egy felmérés szerint azonban kimutatható, hogy egy párkapcsolatnak igenis lehetnek káros hatásai is, amennyiben úgy gondoljuk, hogy a meghódított szív megtartásáért már nem kell küzdenünk. Legyen szó férfiről vagy nőről, az elkényelmesedés nem vezet jóra. Egy párkapcsolat elején igyekszik mindkét fél a legjobb formáját hozni. Nem csupán a viselkedésben és szel­lemi értelemben, hanem fizikailag is.

A vágy felébresztése fontos fázisa egy kialakulóban lévő szerelmi kapcsolatnak, de sokan hajlamosak később evidenciaként kezelni, hogy a párjuk csakis rájuk kíváncsi, ami gyakran beláthatatlan következményekkel jár. A párkapcsolat tartóssá válása után a kutatások szerint a feleken akár 6 kilós súlygyarapodás is kialakulhat. Ez a párok mint­egy 25 százalékát érinti, az ok pedig nyilvánvalóan az elkényelmesedés.

Ugyanez a felmérés azt is kimutatta, hogy az egyedülállók átlagosan 10 kilóval karcsúbbak a párkapcsolatban élő embertársaiknál, hiszen egyrészt több idejük van önmagukra, másrészt jó esetben törekednek is arra, hogy külsejükkel is növeljék egy leendő kapcsolat kialakulásának esélyét. Czanik Balázs mesteredző maga is sokszor szembesül a fent taglalt jelenséggel. Az érintetteknek azt javasolja, hogy a párkapcsolatok elmélyülése után is tartsa magát formában.

– Léteznek olyan edzésformák, melyeket kifejezetten érdemes a pároknak művelniük. Ilyen lehet a teniszezés vagy a tollaslabdázás, de persze edzőtermi körülmények között is bőven van lehetőség. Érdemes egymással szemben elhelyezkedni a padlón, és összetapasztott lábbal, egymást váltva felüléseket végezni. Ezt kiegészíthetik egy medicinlabda dobálásával is – mondta Czanik, és hozzátette: azt mindenképpen figyelembe kell venni, hogy más terhelést bír el a férfi és a nő szervezete, de a megfelelő arányok betartásával a közös mozgás többszörösen is meghozza a gyümölcsét. Egyrészt a párok találnak maguknak egy új, rendszeres elfoglaltságot, egészségesebben élnek, és még a kapcsolatuk is elmélyül.

További cikkek

Jóslat

2028-tól 18 hónapig fog tartani egy év – állítja az időutazó

Világűr

Veszélyben vagyunk? Januárban még nyolc aszteroida közelíti meg a Földet

Ez is érdekelhet

astronet.hu

3 csillagjegy, akinek csodás időszakot jelez a szerelemben a Vízöntő hava

life.hu

Kulcsár Edina vőlegényével, Mátéval is úgy szakított, mint Csutival

hirtv.hu

Felmérés: Az ellenkezője történik, mint amiben a baloldalon reménykedtek

szon.hu

Ezt nagyon várta már Szabó Zsófi! Jön a baba!

origo.hu

Élve temették el ezeket az ókori kínai harcosokat

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: értékelés – szomorú, hogy kiestünk, de megérdemeltük

origo.hu

Itt a döntés: emberi jogokat sért a hangos WC-lehúzás az olaszoknál

szon.hu

Félrehúzta a köntösét a nagymellű szőke szépség

magyarnemzet.hu

Több külföldi vevőnek is próbálták eladni a Városházát

szon.hu

Pikáns jelenet - melltartóban táncol Barbi (videó)

origo.hu

Fontos határidő jár le ma a gyermeket nevelők adó-visszatérítésénél