Aktuális

Söröskorsó buktatta le – negyven év után ítélik el a fiatal lányt megerőszakoló majd kivégző kamionost – 18+

Bors

2020. február 24. hétfő 20:00

Négy évtizedes nyomozás zárult le.

1980. január 16-án vérbe fagyva találtak rá egy fiatal lányra egy mezőn. A helyi rádió 21 éves gyakornokát megerőszakolták, majd halálra késelték. Noha a tettes hagyott hátra maga után ondónyomokat, a nyomozás hamar vakvágányra futott. A hatóságoknak csupán annyit sikerült kideríteni: az áldozatot akkor kaphatta el a gyilkosa, amikor hazafelé sétált a buszmegállóból. Négy évtizeddel később a Coloradoban kivégzett Helene Pruszynski szerettei végre lezárást kapnak.

A 61 éves James Curtis Clantont december 16-án tartóztatták le. Emberrablással és gyilkossággal vádolták meg – mely vádak közül végül a gyilkosságot ismerte be. Noha pont a nemi erőszak volt az, ami lebuktatta, emiatt nem emelhettek vádat ellene, mivel az állam törvényei szerint ez a bűncselekmény már elévült. Clanton büntetését április 10-én szabják majd ki. Életfogytig tartó szabadságvesztés vár rá. Valószínűleg leghamarabb 20 év múlva kérheti a szabadlábra helyezését – írja a CrimeOnline.

Söröskorsó buktatta le

A tettes kézre kerítése igazi filmbe illő nyomozói munka eredménye volt. 1980-ban nagyjából egy év után feladták a zsaruk, miután nem jutottak egyről a kettőre – ugyanakkor a reményt nem adták fel teljesen. Mivel a tettes ondónyomokat hagyott az áldozaton, esély volt rá, hogy később egyszer elfogják.

Az ügyet 1998-ban vették elő újra, de a DNS-vizsgálatok ellenére ekkor sem léptek előbbre. Aztán 2017-ben a rendőrség ismét elkezdett nyomozni. Ekkor már az elterjedt, DNS-alapó családfakutató szolgáltatások adatbázisát használták. El is jutottak Clanton testvéréhez. Noha őt kizárták (nem egyezett teljesen a minta), magát Clantont jó ideig követték a nyomozók. Egy nap a férfi épp egy kocsmában iszogatott. Amikor végzett, a nyomozók lecsaptak a söröskorsójára – így pedig már a birtokukban volt a DNS-minta, amit összevethettek a fiatal lányon találttal. Egyezett. Megtalálták Helene gyilkosát.

További cikkek

Covid

Müller Cecília: Tízből kilenc megbetegedést már az omikron variáns okoz - videó

Stop

Ennek a 4 intézkedésnek nagyon sok magyar fog örülni

Ez is érdekelhet

ripost.hu

A szerencse forgandó, de ennek a 3 jegynek idén nem lesz oka panaszra

borsonline.hu

„Mi az a derék? Rengeteget fogytál” – üzenték Horváth Gréta legújabb fotója alatt a rajongók

origo.hu

Nagyon ritka, százmilliókat érő autókincset találtak egy elhagyatott pajtában

mandiner.hu

Megtört és bevallotta tettét a Futórózsa utcai gyilkos

boon.hu

Félrehúzta a köntösét a nagymellű szőke szépség

origo.hu

Több mint 62 milliárd forintnak megfelelő eurót adnak egy Rembrandt-festményért

vg.hu

Világrekorder híd épül Sátoraljaújhelyen

borsonline.hu

Hat évvel korábban ugyanazért hagyta el vőlegényét Kulcsár Edina, mint most Csutit

life.hu

Megrázó látvány: Így néz ki Sas József sírja egy évvel a halála után