Aktuális

Hajdúsámsoni horrorerdő: a sintér temette a gödörbe a kutyákat – videó

Bors

2020. február 20. csütörtök 10:21

Süvöltő Gyula, a helyi gyepmester temetett el állítása szerint egy tucatnyi kutyát a hajdúsámsoni horrorerdőbe. Mint mondta, csupa elhullott, elgázolt állatot. Azt mondja, ha több állat is van ott, a haragosai tehették oda őket. Az állatvédők szerint 100-nál is több kutya maradványai voltak a horrorerdőben.

A hajdúsámsoni gyepmester a telephelyén fogadta a kollégáinkat, majd körbevezette őket. A 60 éves férfi éppen a rendőrségi kihallgatásáról érkezett.

– El kellett mennem a rendőrségre a horrorerdő miatt kezdte a Ripostnak Gyula.

– Mivel nincs titkolnivalóm, elvittem az ebtelepünk hivatalos nyilvántartását is az összes állatról, amivel kapcsolatba kerültünk. 31 éve én vagyok ennek a kisvárosnak a mezőőre. Többek között nekem kell befogni a kóbor állatokat, amik az ebtelepünkre kerülnek, vagy állatvédőkhöz. De az én feladatom az elhullott állatok összeszedése is, amiket például autó ütött el.

Én dobtam az állatokat a gödörbe!

A Ripostnak Gyula elismerte: ő volt az, aki a gödörbe temette az állatokat – állítása szerint csupán egytucatnyit, és szó sincs arról, hogy ő végezte volna ki őket.

– Csak olyan állatok tetemeit, amik elhullottak betegségben vagy elütötte őket egy autó. Sosem bántottam egyet sem. Amikor össze kellett szednem tetemeket, akkor felhívtam az Atev Fehérjefeldolgozót, akiknek el kellene szállítania, de azt mondták, hogy nem fognak egy-egy kisállatért mindig autózni, ezután felhívtam az állatorvost, aki azt tanácsolta, hogy a fertőzésveszély miatt ássam el őket. Az a föld, ahol a gödrök vannak, régen egy szőlőskert volt, ahol nagy kutakat készítettek. Amikor évtizedekkel ezelőtt megszűnt a szőlőskert, a helyiek a kútgyűrűket kiszedték és elvitték. Ezért lettek ekkora gödrök a helyükön. Nekem is jól jöttek, hiszen nem nekem kellett méteres gödröket ásni a tetemeknek. Amikor beleraktam az elhullott állatokat, láttam, hogy mások is tettek bele korábban vadakat. Betemettem és távoztam. A legutóbbi ilyen alkalom egy hete volt, amikor egy asszony felhívott, hogy a háza előtt elgázoltak egy kutyát, ami elpusztult. Azt vittem oda.

További cikkek

Botrány

Autót akartak feltörni, nyilvános szex lett belőle

Tragédia

Megrázó részletek a nyíregyházi tragédiáról: a hátsó szélvédőn repült ki a szörnyethalt 22 éves anya

Ez is érdekelhet

origo.hu

Az ÁVH-s ezredes elrabolta a gyerekét, majd elmegyógyintézetben kínoztatta az édesanyát

borsonline.hu

Csuti elárulta, ő is készen áll-e egy új kapcsolatra

she.life.hu

Felnőttként más üzeneteik is lehetnek a meséknek?

hirtv.hu

Hiába rohantak a mentők: Szörnyethalt egy 22 éves nő

zaol.hu

Átalakított autóval közlekedett egy férfi Zalaszentgróton, búcsút inthetett a forgalmi engedélyének

vg.hu

Annyi a pozitív Covid-teszt a szomszédban, hogy már a külföldi laborok elemzik

mandiner.hu

Úgy tűnik, az ellenzéknek nem lesz köztársaságielnök-jelöltje

ripost.hu

Kulcsár Edina új párja nem mondott igazat? Kínos dologra derült fény

ripost.hu

Kulcsár Edináék válása: Csuti édesanyja összeomlott a hírek hallatán

origo.hu

Drámaian emelkedett Svédországban a nemi erőszakok száma