Aktuális

Valóságos csoda – Lánya érettségijének köszönheti, hogy túlélte a rákot a családapa

Bors

Létrehozva: 2020.01.15.

Egy angliai tinilány édesapja segítségét kérte érettségire való felkészüléséhez, ezzel végül nem csak egy sikeres vizsgát tett le, de apja életét is megmentette.

Az Ipswitch városában élő Alice Jenkyn épp biológia vizsgájára tanult, ám amikor a nyirokcsomók témaköréhez ért, nehezen tudta felidézni azok pontos helyét. Ezért felkérte édesapját, Jonathant, hogy álljon neki modellt, és nézzék meg, pontosan hol is helyezkednek azok a nyirokcsomók.

Jonathan a nyirokcsomóit vizsgálva furcsa dudorra lett figyelmes, mire azonnal orvoshoz fordult. Mint kiderült, a férfi állkapcsa alatt rákos daganat növekedett. Hat hetes kemoterápiás kezelésbe kezdtek, múlt héten pedig a férfi orvosai kimondták: a tumor felszívódott. Jonathan orvosai szerint ha akkor, a vizsgára való felkészülés napján Alice nem veszi észre a rendellenességet, a férfi már nem élhette volna meg az új évet.

Posted by Jonathan Jenkyn on Saturday, December 9, 2017

– Hihetetlenül nagy szerencsém volt, hogy aznap épp ezt a nyirokcsomót vizsgáltuk meg. Gyakran segítek a gyerekeimnek a házi feladatban és a felkészülésben is, de ez tényleg nagy szerencse volt – részletezte a 43 éves informatikus, majd hozzátette – Alice nehezen birkózik meg a biológiával, én viszont mindig is jó voltam belőle, ezért örömmel segítettem neki a tanulásban. Őrület, hogy épp emiatt fedeztük fel a tumort, és emiatt éltem túl egy olyan komoly betegséget, mint a rák.

Jonathan még azt is hozzátette humorosan, hogy megtanulta a leckét és ezentúl mindig segít majd az érettségire való felkészülésben gyermekeinek.

– Nem hittem volna, hogy egy egyszerű átismétlés ekkora hatással lesz az életünkre. Kicsit bűnösnek érzem magam, hogy nem én fedeztem fel a dudort, ettől függetlenül örülök, hogy egyáltalán kiderült. Nagyszerű, hogy már jól van és végre haza is jöhetett. Nehéz volt látni, hogy ennyire komoly betegsége van – nyilatkozta a 17 éves Alice.

A tini vizsgája természetesen sikerült, Jonathan pedig jótékonysági gyűjtést szervezett az ipswitch-i kórház rádióterápiás osztálya számára.

(via)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek