Aktuális

Timó vagy Alperen – Íme 2019 legújabb, legfurcsább és legkülönlegesebb keresztneveinek listája

Bors

Létrehozva: 2020.01.01.

Jelenleg 2333 női és 1780 férfinevekből tudunk választani utónevet gyermekünknek. Bemutatunk most pár igen elborult keresztnevet az idei évből.

Forrás: pixabay.com

Nevet választani a gyereknek igenis nehéz dolog, hiszen majd ezt egy életen át kell viselnie a picinek. Éppen ezért mindenki szeretné, ha gyermeke valami különleges nevet viselne, valami egyedit, hiszen a szülő szemében ő legkülönlegesebb a világon. Viszont el is lehet szúrni a névválasztást, ha nem gondoljuk át alaposan a döntésünket.

Havonta több tucat javaslat érkezik a Magyar Tudományos Akadémiához, amikben kérik, hogy vegyék fel a listára a szülők által megálmodott neveket vagy az azoknak szánt szavakat. Minden esztendőben egy 5 fős bizottság dönt arról, milyen utóneveket fogadnak el, amelyek anyakönyvezhetők, de még itt is futhatnak be bakik.

Korábban kiesett már listáról a Balaton, Főni, Táblácska, Cukorka.

Nagyon felkapott most a külföldi nevek magyarosítása, de most itt nem a Dzsenifer, ami a legdurvább.

Kezdjük a fiúkkal

Agamemnont, Lizander, Katosz. Ezek a nevek még úgy, ahogy elmennek, de nem lesz könnyű egy életet leélni ezekkel.  Van még itt Ciceró, Ozirisz, Periklész, Zeusz, Platón, Szókratész is. Brian magyar változata a Brájen, ami mondjuk meg, elég érdekesen hangzik. A Hannibál és a Fortunátó ami még említésre méltó az idei listáról. Akkor fokozzuk még: Gotlíbra, Vulkán, Enrikó, Polikárp, Mózsi. A tuti befutók a Dzsamal, Rátold, Vérbulcsú.

A teljesség igénye nélkül nevezhetjük ettől az évtől fiúgyermekünket Alperennek, Arifnak, Bergernek, Dotánnak, Amarnak, Ildárnak, Csemennek, Zohárnak, Terencnek, Parkernek, Liornak, Dárkónak.

A lányok sem maradnak ki az újdonságokból

Itt most hódit a török sorozatok szereplőinek magyarosított neve, illetve a görög és az angol eredetű nevek honosított verziói. Találkozhatunk most már Agrippínával, Dezideráttal, Nilüferrel, Hatidzsével. Ami egy kicsit visszafogottabb, azok az Őzike, Pintyőke, Ajándék, Moáná. Érdekes lehet még a kislányoknak a Hófehérke, Pompóna, Dzsindzser, Asszunta és a Skolasztika is.

Továbbá lányunk lehet:

Jara, Egres, Nazli, Néle, Lóisz, Brianna, Krisztin, Böbe, Boni, Hébé, Pippa, Evolett, Norena, Hürrem, Zamina.

szuloklapja.hu

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek