Aktuális

Vajna Timi végkielégítésekre költi a milliókat

uv

Létrehozva: 2019.12.09.

A Bors megtudta, hogy a jótékonykodás mellett férje alkalmazottainak végkielégítésére költi az aukciós pénz legnagyobb részét Vajna Timi. Az özvegy nem volt jelen az aukción.

Forrás: Bors

Több százan gyűltek össze szombat délután a fővárosi Balatoni utcában, a Nagyházi Galériában, hogy részt vegyenek az Andy Vajna gyűjteményéből megrendezett aukción. Ismerősök, barátok, rajongók tucatja szeretett volna egy darabot a világhírű producer életéből, így kész licitháború alakult ki az ereklyékért.

Andy fiatalkori képeitől az ebédlő asztaláig minden árverésre került. A kínálatban a producer egyik legsikeresebb alkotásában, a Rambo című filmben használt kések, egy Munkácsy-festmény, sőt a limitált szériás, sötétkék Bentley-je is ott volt. És bár a Rambo-késekre később kiderült, hogy véletlen érkezett a húszmilliós licit, a festmény ugyanekkora összegért valóban új gazdára talált, ahogy a legendás kabrio is.

A Bors úgy tudja, közel nyolcvanmillió forint gyűlt össze a Vajna-ereklyékből, a busás összeg pedig természetesen csinos özvegye markát üti, akit lapunk nem ért utol. Sajtósa, Baranyi Rozi azonban elárulta, mire költi a milliókat.

– Timi az összeg nagy részéből Andy embereinek a végkielégítését fizeti ki, Andy cégei ugyanis felszámolásra kerülnek, mivel Timi Amerikában kezd új életet. Illetve mindenféle elmaradt tartozást, számlát is ebből fizet ki – árulta el Baranyi – De egy része jótékonysági célra lett felajánlva, szívbeteg gyermekek gyógyítására és állatmenhelyek segítésére - folytatta Rozi, aki szerint a befolyt összeg nagyobb is lehetett volna, ha az általa is vezetett legendás Bentley-nek magasabb árat szabnak.

– Méltatlannak tartom, hogy Andy szivarszagú, limitált szériás csodajárgánya csak tizenötmillióért kelt el. Egy hibátlan, kabrióvá alakítható full extrás autó, amit ő vezetett, szerintem jóval többet ért volna – értetlenkedett Baranyi, akit Timi mindennapjairól is kérdeztünk. Az özvegy ugyanis nem volt jelen az aukción, november óta Amerikában tartózkodik, nagy a csend körülötte.

– Timi követi az eseményeket, az aukciót is, de úgy jött ki a lépés, hogy nem tudott hazajönni az árverésre. Talán jobb is... Igyekszik felvenni a Los Angeles-i életritmust, kapcsolatokat épít és a jövőjét tervezgeti. Minden erejével azon van, hogy megtanuljon együtt élni a fájó múlttal, a gyásszal, Andy hiányával – tett hozzá Rozi.

Lapunk úgy tudja, Vajna Timi legközelebb januárban tér haza, hogy Andy minden alkalmazottját kifizesse, pontot tegyen az üzleti ügyek végére, a tartozásaira, és utána ismét meg sem áll a tengerentúlig, ahonnan aztán egy jó ideig vissza sem tér.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek