Gondolta volna? Javítja a memóriát a dió

Gondolta volna? Javítja a memóriát a dió

egészség
PUBLIKÁLÁS: 2019. december 28. 17:30
Bors

Télen az egyik legfinomabb és legegészségesebb csemege a dió, számos értékes tápanyagot tartalmaz: telítetlen zsírsavakat (omega-3), fehérjét, ásványi anyagokat és vitaminokat (E-, B-vitamin). Mangán-, réz-, kálium-, kalcium-, vas-, magnézium-, cink- és szelénforrás. Rendszeres fogyasztásával csökkenthetjük a koleszterinszintet és normalizálhatjuk a vérnyomásunkat. Segít a szívproblémák megelőzésében.

Érvédő, megakadályozza a vérrögképződést, megőrzi az érfalak rugalmasságát. Javítja a szervezet inzulintermelését, csökkenti a 2-es típusú diabétesz kialakulásának veszélyét. Jótékonyan hat a szellemi fejlődésre, az agysejtek és az idegsejtek működésére, javítja a memóriát. Közvetlen fogyasztáshoz legjobb a friss, idei dió. A tavalyi egész diót felfrissíthetjük, ha egy éjszakára beáztatjuk, aztán törjük meg. A pucolt dió is felfrissíthető így, az áztatóvizével pedig meglocsolhatjuk a szobanövényeket.

A zserbó egyik fő hozzávalója érvédő hatású.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.