A dióolaj a diófa terméséből hidegen sajtolt sötétsárga színű, dióaromájú, kissé fanyar növényi olaj. Minden, a szervezet számára fontos anyag megtalálható benne. Magas az ásványianyag- (rendkívül gazdag vasban, cinkben, tartalmaz káliumot, magnéziumot, ként), vitamin- (A-, B1-, B2-, B5-, C-, E-vitamin) és a többszörösen telítetlen zsírsavtartalma.
Gyógyhatásai: a dióbél immunrendszert erősítő, egészségmegőrző, szív- és érrendszeri betegségeket megelőző hatása fokozottan érvényesül a dióolajban. Csökkenti a koleszterinszintet, a vérrögképződést, a trombózisveszélyt. Késlelteti az Alzheimer-kór kialakulását. Segíti a pajzsmirigy és a máj működését. Jótékony hatású vérszegénység, sápadtság és szájpenész esetén. Gyulladáscsökkentő, gombaölő és vértisztító hatású. A bélgörcs és hasmenés ellen is jó. Serkenti az agyműködést, segít az összpontosításban, javítja a memóriát. Jó hatással van az idegrendszerre, alkalmas enyhe depressziós tünetek kezelésére. Jótékony hatású a hiperaktív és a koncentrációs zavarokkal küzdő gyerekek esetében. Segíti a férfiak nemzőképességét.
Külsőleg: lágyítja a száraz bőrt, bőrregeneráló, késleltetheti a bőr öregedésének folyamatát. Csökkenti a haj töredezettségét, a hajhullást. A kozmetikai ipar felhasználja krémek, samponok, szappanok alapanyagaként. Belélegezve aromaterápiára is jó.
Fogyasztása: naponta 2-4 mokkáskanállal ajánlott fogyasztani, étkezés előtt. Kiválóan alkalmas salátákhoz, levesekhez, szószokhoz. Süteményt is ízesíthet vele, különlegesen kellemes és finom ízt ad.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.