Aktuális

Sok éhes szájat kell betömnie Karácsonynak, telnek a zsebek

Bors

2019. november 5. kedd 14:14

Ahány pártlogó, annyi tisztség és annyi kifizetés. Az ellenzéki önkormányzatoknál duzzad a felső vezetői vízfej, telnek a zsebek.

Több mint 1,3 millió forintot kaphatnak majd a főpolgármester helyettesei – ez derül ki a Hír TV birtokába jutott előterjesztésből, és a korábbi 3 helyett Karácsony Gergelynek 5 helyettese lesz majd. És a „horrorkoalíciónak” nem ez a legnagyobb baja.

A jelek szerint majd’ minden ellenzéki önkormányzatnál duzzad a felső vezetői vízfej, telnek a zsebek „Ahány pártlogó, annyi tisztség és annyi kifizetés” – jellemezte a helyzetet országgyűlési felszólalásában Dömötör Csaba államtitkár.

„Zuglóban és Óbudán is az volt az első, hogy megpróbálták megkerülni a képviselő-testület az ingatlaneladásoknál” – tette hozzá. Azt is kifogásolta, hogy öt főpolgármester-helyettes lesz, köztük egy olyan MSZP-s vezető, aki a Hagyó-korszakban a közbeszerzési bizottság vezetője volt.

Dömötör emlékeztetett: Karácsony Gergely azt ígérte, hogy azokat is szeretné képviselni, akik nem szavaztak rá. „Ehhez képest megindult az ideológiai gőzhenger. Mit ártott Szent István ahhoz, hogy ne akarják a szobrát kiállítani a róla elnevezett parkban. Mit ártott?”

Az államtitkár álságosnak nevezte az ellenzék szólásszabadságról szóló lózungjait. „Maguk szólásszabadságra hivatkoznak, de a ferencvárosi újonnan megválasztott polgármester személyesen akarja felügyelni a kerületi lapot. És van olyan fővárosi napilap, amit el akarnak lehetetleníteni. A kultúra szabadságát hirdetik, de már most megüzenték igazgatóknak, hogy ha új pályázatok lesznek, ők biztosan nem nyernek. Ennyit az önök pályáztatási gyakorlatáról” – tette hozzá Dömötör, aki szerint az ellenzéki szólásszabadság azt fogja jelenteni, hogy csak és kizárólag baloldali és liberális körök jutnak majd levegőhöz.

Tényleg visszatért a Demszky-korszak. Ezt tudomásul vesszük, csak ne hivatkozzanak arra, hogy mindenkit képviselnek. A demokráciát pedig legyenek szívesek ne Gyurcsány Ferenc árnyékából hirdessék” – hangsúlyozta Dömötör Csaba.

További cikkek

Tragédia

Most kaptuk: Megöltek egy embert a 16. kerületi Centenáriumi lakótelepen

LikeFight

LikeFight: Orbán látványosan lekörözte Márki-Zayt

Ez is érdekelhet

ripost.hu

Tragédia a sípályán: Pár perc alatt szörnyethalt az 5 éves kislány

metropol.hu

A Kosnak most nagyon jó meglátásai, sugallatai lesznek

life.hu

Pokorny Lia nem bírta lelkileg Babicsek Bernát temetését: a sírba helyezést nem tudta végignézni

vg.hu

Magyar gyorsvasutat eredményezhet a partnerség Kínával

szon.hu

Bogár sírt és remegett - A nyírvasvári férfi először nem akarta átadni a kutyát az állatmentőknek (videó)

origo.hu

Készül a következő Samsung okoshangszóró

vg.hu

Jelentős magyar szerepvállalással bővül a sóparadicsom Szovátán

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 17.: a Rák szinte olvas a másik lelkében, az Oroszlán megmutatja erejét

origo.hu

Békésen autózott a kihajtó felé, sikítani se volt ideje, és már az élete volt a tét - videó

origo.hu

Hivatalos fizetőeszközként vezetnék be a bitcoint a földi paradicsomban