Aktuális

Egy lefejezős videón azonosították Hasszánt

B. B.

Létrehozva: 2019.11.14.

Állig felfegyverzett kommandósok kíséretében vezették a tárgyalóterembe a 27 éves Hasszán Farhudot, akit azzal gyanúsítanak, hogy az Iszlám Állam egyik hóhérjaként kivégzésekben vett részt Szíriában, mielőtt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren elkapták.

A tárgyaláson levetítettek egy sokkoló videót, amelyen egy férfit egy késsel hidegvérrel lefejeznek, a fejet pedig győzedelmesen felmutatják a tömegnek. A felvétel olyannyira horrorisztikus volt, hogy a bíróság nem is engedélyezte nyilvánosságra hozatalát.

Két védett tanú – ők végignézték a kivégzést – azt vallotta, a felvételen maga Hasszán látható. A férfi tagad.

– Nem ismerek el semmit, nem követtem el semmit, csak a családomat akarom – kérte a férfi. Azt elismerte, hogy a szír seregben szolgált.

– Kötelező volt, de négy hónap után, amikor láttam, hogy ölik az embereket, még onnan is elmenekültem – mondta a bírónak arab tolmács segítségével.

Ügyvédje szerint a férfi sosem imádkozott, írni és olvasni nem tud, és két szakértő szerint sem ő van a videón, sem orra, sem fogazata nem stimmel. Hasszán apja is megjelent a tárgyaláson és állítja: fia ártatlan.  

Életfogytot kaphat

Hasszánt emberölés, bűnszervezetben megvalósított terrorcselekmény és emberiesség elleni bűntettel vádolják. A 27 éves szír férfi legalább húsz ember – köztük nők és gyerekek – kivégzésében is részt vehetett. Magyarországon embercsempészet miatt fogták el. Ha bebizonyosodik a bűnössége, tényleges életfogytiglan vár rá.
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek