Aktuális

Telt házzal nyit a Sziget

F. Zs.

Létrehozva: 2019.08.05.

Órákkal korábban érdemes elindulni szerdán a világsztár, Ed Sheeran koncertjére – hívják fel a szervezők a figyelmet –, mert sosem látott tömeg tódul ki az első napon a Sziget Fesztiválra.

Forrás: Végh István

Elkelt minden jegy a fiatal brit zenész koncertjére, aki kétségtelenül a legfelkapottabb művész a világon. Nem kis teljesítmény ennek fényében, hogy sikerült elérni a Szigeten való fellépést. Csak érdekességképpen: Ed éppen most dönti meg a U2 eddig megközelíthetetlennek tűnő turnérekordját (760 nap), a Divide elnevezésű koncertsorozata 2017 márciusa óta tart, és idén augusztus 26-án az angliai Ipswichben ér véget. A 893 napos turné egyik állomása lesz Budapest is, ahol napok alatt fogyott el az összes jegy a bulijára.

A 28 éves angol zenész más rekordokat is magáénak tudhat, ő jelenleg a leggazdagabb fiatal brit a maga 160 millió angol fontos, vagyis körülbelül 54 milliárd forintos vagyonával.

A Sziget Fesztivál persze nemcsak Edről szól, augusztus 13-án, a zárónapon egy másik világsztár zene­- kar, a Foo Fighters ad két és fél órás koncertet.

– A korábban elindított növekedési stratégiát követve a tavalyihoz képest még tovább növeltük a fő fellépőkre szánt összeget, ennek köszönhetően a hét fesztiválnapra kilenc hírességet sikerült elhozunk a leghíresebbek közül. Három olyan fellépő is van, akinek a díja meghaladja az eddigi csúcstartóét – mondta Kádár Tamás, a Sziget főszervezője. Hogy ki volt a csúcstartó, azt nem tudni, de az biztos, hogy Rihanna (2016-ban) és Pink (2017-ben) is egy-egymillió dollárért (300 millió forint) adott koncertet. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek