Hideg őszibarackleves
Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: *
Hozzávalók (4 adag): 50 dkg sárgadinnye * 50 dkg őszibarack * 1 lime héja és leve * 50 dkg kókusztej * 2 ek méz * 4 ek görög joghurt és mentalevelek a tálaláshoz
Elkészítés: A sárgadinnyét és a barackot hámozzuk meg, magozzuk ki, és vágjuk darabokra. A lime levével és héjával, a kókusztejjel és a mézzel együtt turmixoljuk le a gyümölcsöt, és adagoljuk ki a tálaló edényekbe. Kínáljunk hozzá görög joghurtot és mentalevelet.
A hét lecsója: shakshuka
Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: * *
Hozzávalók (4 adag): 2 nagy kápiapaprika, felkarikázva * 1 sárga kaliforniai paprika, felkarikázva * 1 nagy fej főzőhagyma, apróra vágva * 6 gerezd fokhagyma, aprítva * 1 közepes padlizsán, kockára vágva * 4 evőkanál olaj * 40 dkg konzervparadicsom, apróra vágott * 2 paradicsom, kockára vágva * 1 evőkanál paradicsompüré * 1 teáskanál csípős harisszamártás * 1 teáskanál őrölt kömény * 1 kávéskanál őrölt római kömény * 1 teáskanál édespaprika * 1 teáskanál cukor * tengeri só és fekete bors * 4 nagy tojás * joghurt és friss zöldkoriander a tálaláshoz
Elkészítés: Melegítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben, és pirítsuk meg benne a hagymát aranysárgára, hogy még édes maradjon. Dobjuk rá egy pillanatra a fokhagymát, majd a paprikákat és a padlizsánt, és együtt pirítsuk közepes lángon, kevergetve kb. 10 percig. Adjuk hozzá a paradicsomot, paradicsomkonzervet és pürét, a harisszát, a kétféle köményt, paprikát, cukrot, tengeri sót, a borsot, öntsünk alá 1,5 deci vizet, és főzzük 10-15 percig, amíg besűrűsödik. Négy üreget alakítunk ki a felületén, ebbe ütjük bele a tojásokat, és lefedve pároljuk 5 percig, míg a fehérje megszilárdul, de a sárgája folyós és lágy marad. Frissen, joghurttal meglocsolva, friss zöldkorianderrel megszórva tálaljuk.
Egyszerű szilvás lepény
Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: * *
Hozzávalók (10 szelet): 30 dkg friss, magvaváló szilva * 30 dkg liszt * 25 dkg cukor * 20 dkg tejföl * 5 dkg vaj * 4 tojás * fél csomag sütőpor
A forma kikenéséhez: vaj * liszt
A tetejére: fahéjas porcukor
Elkészítés: A szilvákat kimagozzuk és elfelezzük. A cukrot a vajjal alaposan kikeverjük, hozzáadjuk a tejfölt, a tojásokat, majd a sütőporral összekevert lisztet. Kikent, belisztezett, közepes méretű sütőformába simítjuk a masszát, és szépen elrendezzük rajta az elfelezett szilvákat. Gazdagon megszórjuk porcukorral. Előmelegített, 180 °C-os sütőben szúráspróbáig, kb. 30 percig sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.