Aktuális

Meztelenül fogták el a gyilkos nyelvtanárt – videó

B. B. A.

2019. augusztus 16. péntek 05:00

Nyelvtanárként dolgozott az az 50 éves férfi, aki megölte 76 éves édesanyját mohácsi otthonukban. Dr. F. Péter egy olyan erejű ütést mért Ildikó fejére, hogy az azonnal belehalt a sérülésébe.

Az 1969-ben született német-magyar kettős állampolgárságú férfi Mohácson élt, az internetes bejegyzések tanúsága szerint azonban Pécsett oktatott németet, a Kandó Kálmán utca egyik társasházában. Ottjártunkkor furcsa módon minden általunk megkérdezett lakó azt mondta, hogy a rendőrök kedd éjszakai kiérkezésekor hallottak először a férfiről. Úgy tudjuk, F. Péter nyelvészként szerzett doktori címet, perfektül beszél németül, felsőfokú nyelvvizsga-felkészítő tanárként kereste a kenyerét, főiskolásokat, egyetemistákat, dolgozókat tanított.

Kedden azonban valami na­gyon elpattant benne: egy tompa tárggyal borzalmas erejű ütést mért édesanyja fejére, az asszony azonnal életét vesztette. Péter ezután elmenekült közös mohácsi otthonukból.

A Borsnak az áldozat egyik kö­zeli ismerőse azt mondta: F. Péternek borzalmas természete volt.

– Szegény asszonynak lemarta a húsát is a tudálékos, követelőző fia – fogalmazott az ismerős.

A 76 éves Ildikó korábban egy biztosító cégnél dolgozott, de a környékbeliek szerint továbbra sem hagyott fel a munkával, nagyon sokat eljárt otthonról fehér Opeljével, igazán aktív életet élt.

– Ildikó zárkózott asszony volt, talán éppen azért, mert a fia hihetetlenül megnehezítette az életét. Sokat hallottuk őket veszekedni, többször előfordult, hogy éjszaka is kiabálást lehetett hallani, leginkább Péterét. Úgy tudjuk, hogy a férfi pszichiátriai kezelés alatt is állt – mondta lapunknak az áldozat egyik szomszédja, akit a rendőrök is kihallgattak az ügyben.

A rendőrség Pécsett, egy uránvárosi panzióban fogta el az anyagyilkost. Hárman teperték földre a meztelen férfit, majd azonnal hátrabilincselték. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint egy nő tett bejelentést kedden este, hogy az áldozat nem jelent meg egy megbeszélt találkozón, s ez korábban nem fordult elő. A rendőrök kimentek az asszony lakcímére, majd a tűzoltók segítségével bejutottak a házba, ahol az egyik szobában megtalálták az áldozat holttestét.

A helyszíni szemle során kiderült, hogy a nő halálát idegenkezűség okozta. A sértett fiát szerdán kora délután fogták el a pécsi panzióban, majd előállították a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságra, ahol gyanúsítotti kihallgatásán elismerte a bűncselekmény elkövetését. Az orvosszakértői vélemény szerint a nő halálát az okozta, hogy egy tompa eszközzel ütést mértek a fejére. 

További cikkek

Családi dráma

Megdöbbentő fordulat a gyermekével végző pornósztár ügyében

Halálos baleset

"Bűntudatom van" - először tért vissza Magyarországra Eva Rezesova a szabadulása óta

Ez is érdekelhet

ripost.hu

Csillagjegyed elárulja, mikor kell aludni menned, hogy kipihent legyél

ripost.hu

Elmeorvos vizsgálja majd az anyát, aki több késszúrással ölte meg kisfiát

origo.hu

Lékai Máté elárulta, hogyan élte meg a hihetetlen izgalmas utolsó fél percet a pályán

magyarnemzet.hu

Deák Dániel: Nem lesz semmi a baloldal népszavazásából

vaol.hu

Hat autót tört össze az ittas autós Szombathelyen - fotók

origo.hu

A jobbkezesekre is gondol végre a Wear OS

nemzetisport.hu

Newcastle: megállapodtak a német válogatott szélsőjével – sajtóhír

vg.hu

Földrengés rázta meg Görögországot és Pápua Új-Guineát is

life.hu

Több mint tízmillió forintot keres azzal a fiatal fiú, hogy édesapjával szerepel közös fotón

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: íme, Máthé Dominik győztes gólja – videó

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: a montenegrói szélső az északmacedón szurkolókra köpött – videó

origo.hu

Egy különös nő, aki az egyik férfiből kisfiút csinál, a másikat a halálba kergeti