Aktuális

Hétfőtől újra átcsoroghat Battáról Tökölre

Címkék
komp

B. B. A.

Létrehozva: 2019.08.10.

Egy új üzemeltetőnek hála hétfőtől újra jár a komp a Dunán Százhalombatta és Tököl között. Ezzel háromnegyed órát spórolhatnak az autósok.

Forrás: Czerkl Gábor

Július végén még arról írtunk, hogy hosszú évtizedek után leáll a kompközlekedés a két Pest megyei település, Tököl és Százhalombatta között. Akkor még nem lehetett tudni, meddig kell az autósoknak a mindössze 5–6 perces út helyett 50–60 perces kerülőt megtenni, ha Tökölről Battára vagy vissza szeretnének jutni. Ám nem is kellett olyan sokat várni a jó hírre: augusztus 12-én, hétfőn már újra jár a komp.

Mint megírtuk: jó néhány éven át az egykori tököli képviselő, a nyugdíjas Lerner János üzemeltette a kompot. János azonban egyre romló egészségi állapota miatt (is) kénytelen volt végleg kikötni. Tegnap ottjártunkkor csak az üres battai révház előtt pihenő fekete kutyus emlékeztetett arra, hogy komoly élet folyt a kikötőnél, kellett az őrző-védő. János ugyan Tökölön élt, de a komp miatt a battai révházba költözött. Idén nyáron azonban nem bírta tovább, hazament, hogy teljes nyugalomban töltse pihenőéveit. A Bors most megtudta: hétfőtől az ecseri komp üzemeltetője, Kővári Ferenc veszi át Jánostól a stafétát. 

– Szeretnénk itt is jól szerepelni. A komp óránként fog majd indulni Százhalombattáról reggel 6 és este 8 óra között. Tökölről minden óra 5 perckor indul majd vissza – tájékoztatott bennünket Kővári Ferenc. 

Tököl polgármestere, Hoffman Pál a Bors érdeklődésére elmondta: nagyon örül, hogy újra beindul a Dunán a közlekedés a két város között. 

– Megnyugtató, hogy olyan ember vette át az üzemeltetést Jánostól, akinek már van ebben tapasztalata. Úgy tudom, hogy terveznek egy kis büfét is nyitni a tököli oldalra, ahol üdítőt, fagyit és sört is lehet majd kapni – újságolta a polgármester, aki elmesélte: az első olyan hazai kompok között volt a tököli, amik magánvállalkozóval üzemeltek. A két város között egyébként évszázadok óta van vízi összeköttetés, bár nagyon régen csak személyszállítás volt a két part között. 

Egyelőre egy kisebb komp jár majd, de ha szükséges, pótjárattal átviszik a várakozókat. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek