Aktuális

Top7 dolog, amire alkalmas a mikrohullámú sütő

Bors

2019. július 28. vasárnap 16:00

Kinyitja a mikrót, beteszi az ételt, pár perc múlva kiveszi, és már ehet is. A legtöbben erre használják a mikrohullámű sütőt, azonban ennél jóval több olyan dologra is alkalmas az elektromos szerkezet, amire korábban nem is gondolt.

Forrás: iStock

1. Nem a nagyi trükkje

Ha befőttet vagy lekvárt szeretne eltenni, akkor akár a mikróval is kifertőtlenítheti az üvegeket. Töltse meg félig mindegyiket vízzel, majd a fedele nélkül tegye be pár percre a gépbe a legmagasabb fokozaton. Legyen óvatos, ha kiveszi az üvegeket, forróak lesznek! 

2. Gőzölgő finomság

Gyors és egyszerű süteményt is elkészíthet a mikróban. Ilyen például a bögrés süti, amihez csupán 5 perc kell. Keverje össze a hozzávalókat, ami liszt, cukor, kakaópor, tojás, tej, olaj, és már mehet is a bögre a mikróba. Pillanatok alatt készen van.

3. Óvatos olvasztás

A csokit nemcsak a gőz felett lehet szépen megolvasztani, hanem egy mikrózható tálban is. Törje össze a csokit, tegyen bele egy pici olajat, és már mehet is a gépbe pár percre. Néha vegye ki, keverje meg a krémet, hogy biztosan minden darabka elolvadjon. 

4. Puhítógép

A megkeményedett cukorral és mézzel is elbánik a gép. Tegyen egy csepp vizet a cukorra és tegye be pár másodpercre. Vigyázzon, nehogy megolvadjanak a kristályok. A mézzel vigyázni kell! Vegye le a csupor tetejét, majd közepes hőfokon körülbelül 30 másodpercig melegítse. Vegye ki, ha még nem jó, akkor tegye vissza még egy kis időre. 

5. Újra ropogós

A megszáradt péksütemény és kenyér is újra puha lehet. Spriccelje le vízzel a terméket, majd tegye 20 másodpercre a mikróba. Ha még nem elég puha, akkor ismételje ezt meg újra, amíg kellően puha nem lesz a pékáru.

6. Facsarás előtt

A citromfacsarást is könnyebbé teszi, mivel ha megmikrózza az egész friss citromot, akkor utána sokkal könnyebben kijön a leve. Sőt ez biztosíték arra is, hogy minden csepp kijöjjön a citrusból. 

7. Fertőtlenítő

A befőttesüveg mellett a konyhai kellékeket is teljesen mikrobamentessé teszi a gép. A faeszközök, mint például a vágódeszka, vagy fakanál mehet a mikróba, de a műanyag szedőkanalat is betehetjük pár percre. A mosogatószivacsot is érdemes néha beletenni, hogy a baktériumok elpusztuljanak. 

További cikkek

Tragédia

Döbbenetes részletek: Ezek voltak a koronavírusban meghalt humorista utolsó szavai

Tragédia

Drámai részletek derültek ki a Tatabányán, jég alatt talált Róbert halála kapcsán

Ez is érdekelhet

ripost.hu

Ehhez a három jegyhez visszatér az exe 2022-ben

origo.hu

Látványos képeken az európai felhőkarcolók

mandiner.hu

Carolina Punset: Ha Brüsszelben élsz, egy iszlamisták által birtokolt városban élsz

kemma.hu

Eltűnt tanár holttestét találták meg a síkvölgyi tóban

origo.hu

Jeges kanyont fedeztek fel az Antarktiszon

nemzetisport.hu

Kerékpár: 95 százalék esélye volt, hogy lebénulok – Bernal

origo.hu

Fontos bejelentést tett egy népszerű hazai áruházlánc a SZÉP-kártyákról

life.hu

Young G Béci elszólta magát Kulcsár Edina válásáról: ő másképp tudja a történetet

vg.hu

Sorra mondják le koncertjeiket a világsztárok, kidőltek a Covidtól a stábtagok

origo.hu

Eltemették Gaspard Ullielt - fotók