Ne dobja ki a sárgabarack magját!

Ne dobja ki a sárgabarack magját!

konyha
PUBLIKÁLÁS: 2019. július 16. 14:00
A nyár egyik kedvenc gyümölcsének magja rengeteg izgalmas lehetőséget rejt!
Bors

Az édes, lédús sárgabarack a nyár egyik kedvenc gyümölcse. Tartalmaz A-, C- és B17-vitamint, béta-karotint, káliumot, kalciumot, foszfort, folsavat és ként. Magja az egyik leggazdagabb B17 -vitamin-forrás. Természetes antioxidáns, hozzájárul az immunrendszerünk egészségéhez. Késlelteti a bőr öregedését és javítja a látást. Érvédő  és rákellenes hatású, kedvezően hat a zsíranyagcserére, serkenti a máj méregtelenítő működését. Magas víztartalma miatt hidratál is. Az egyik legjobb fogyókúrás gyümölcs.

A csontok és a szövetek újjáépítésében is fontos szerepe van, ezért fogyasztása fiataloknak és időseknek egyaránt javasolt. Héja, gyümölcshúsa pakolásként a bőrre helyezve segíti a regenerálódást. Magjának hidegen sajtolt olaja zsírsavakban gazdag, regenerálja a bőrt, jótékony hatással van a hajra és a körömre. Külsőleg, belsőleg is hatásos, kiváló hidratáló, ránctalanító. Hajunk és körmünk szépségének, bőrünk fiatalságának megőrzése érdekében fogyasszunk rendszeresen – na­ponta 1 mokkáskanálnyi – sárgabarackmag-olajat!

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.