A meggy jótékony hatásai elsősorban a piros színét adó festékanyagoknak, az antocianidoknak köszönhetőek.
Gyógyhatásai: megtalálható benne a B-vitaminok összes fajtája. Antioxidáns-tartalma védi a szívet, magas rosttartalma emésztésserkentő. Fogyasztása javasolt lelassult anyagcsere, gyakori székrekedés esetén. Kiváló vízhajtó, méregtelenítő, tehermentesíti a májat és a vesét. A meggyben található vegyületek védenek különböző gyulladásos eredetű betegségek ellen, amilyen a rák, a szív- és érrendszeri betegségek és az Alzheimer-kór. Védi az ízületeket, csökkenti az izomfájdalmakat, segíti az izmok regenerálódását.
Tipp: napi 2,5 dl 100%-os meggylé fogyasztásával megelőzhető a szívbetegség kialakulása.
Fogyasztása: legmagasabb vitamin- és tápanyagtartalommal a friss gyümölcs bír, legjobb nyersen enni. Fagyasztva tárolva eltehetjük télire. Finom gyümölcsleves, lekvár, szósz, szörp készíthető belőle.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.