Aktuális

Kivégzés az M5-ös pihenőjében – Ágyhoz kötve vegetál a csengelei mészáros

Bors

2019. július 27. szombat 10:30

Fogadott fiát öt golyóval küldte a másvilágra, de a sors most az M5-ösön hidegvérrel gyilkoló némettel sem bánik kesztyűs kézzel: halálos betegként tengődik a börtönben.

Az 53 éves, török származású férfit már rákos betegként adták át az osztrák rendőrök Magyarországnak másfél éve. Az állapota azóta egy cseppet sem javult, áttétek alakultak ki a szervezetében, s már a vészesen közelgő halálát is elfogadta.

– Orvosi papírjai vannak arról, hogy nem köteles elhagyni az ágyát, és az egészségi állapota okán a sétát is kihagyhatja. A fájdalmai miatt nem is szeret felkelni az ágyból, minden idejét ott tölti. Ezért eleinte fegyelmiket is kapott, de a bv-bíró ezeket eltörölte – mondta a Borsnak dr. Halász Tamás, az előre kitervelt emberöléssel és lőfegyverrel visszaéléssel vádolt férfi szegedi védője.

A hosszú, őszhajú vádlott jelenleg a Szegedi Fegyház és Börtönben raboskodik, de kivizsgálásokra rendszeresen viszik a tököli rabkórházba. A férfi, aki egy családi viszályt rendezett le oly drasz­tikusan, első fokon életfogytig tartó fegyházat kapott. Eszerint legkorábban harminc év múlva szabadulhatna feltételesen. Tíz esztendőre az országból is kiutasították.

– A célunk, hogy másodfokon határozott idejű szabadságvesztést kapjon. A megfelelő kezelések miatt Németországban szeretné tölteni a büntetését, ám életfogytig tartó szabadságvesztés esetén a jogszabályok miatt nem adható ki oda – magyarázta az ügyvéd.

Ahogy arról beszámoltunk, az 53 esztendôs férfi évekkel korábban ismerte meg bolgár áldozatát, akinek segített Ausztriába költözni, munkát keresett számára, és kölcsön is adott neki pénzt. Ám azt nem kapta vissza, és a vérengzéshez részben ez vezetett. A védő leszögezte: számos személyes sérelem állt a háttérben.

– Nagyon régen egy bolgár kórházban ismerkedett meg védencem az áldozat édesapjával. Világ­ra szóló barátságot kötöttek, többször nyaraltak is egymásnál. Az­tán a fiát szívességből magához költöztette Ausztriába. Felkarolta, munkát szerzett neki, a fogadott fiaként szerette. Aztán a fiatalember felesége is odaköltözött. Ám miután kiderült védencem be­tegsége, elköltöztek és teljesen elfordultak tőle. Jól jelzi ezt, hogy korábban megígérték: a születen­dő gyermekük róla kapja a nevét, de ez sem így lett – sorolta dr. Halász Tamás.

Amikor a vádlott megtudta, hogy a pártfogoltja hazautazik, a vádirat szerint elhatározta, hogy utánamegy és megöli. Ő azonban állítja: nem tervezte meg előre a dolgot. Mindenesetre a bolgár férfi egy munkatársával megállt az M5-ös autópálya csengelei pihenőjénél Csongrádban, ahol elaludtak. A vádlott a kezében egy pisztollyal bekopogott az autó vezető felőli oldalán. A bolgár felriadt, felismerte a fér­fit, és megpróbált elmenekülni a kocsival. A lövéseket nem kerülhette el, öt golyó fúródott a testébe, és meghalt. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Barátságosáron érkeznek hozzánk a Huawei új okostelefonjai

origo.hu

Putyin szövetségese megnevezte, melyik országot bombázzák először, ha kitörne a harmadik világháború

borsonline.hu

Bombatestet villantott a tengerparton Zámbó Krisztián exe: Vajon kivel utazott?

mandiner.hu

„Az én döntésem” – üvöltötte egy abortuszpárti tüntető az Egyesült Államokban (videó)

metropol.hu

Részegen szexelt a nő, ezért lángolt 16 lakás a IX. kerületben

vg.hu

Először hagyja el Oroszországot Putyin, ide fog utazni

vg.hu

Ennyit kerestek a magyar úszok a világbajnokságon

lakaskultura.hu

Nem csak a növényektől lesz otthonos: az igazán hívogató erkély titka

ripost.hu

GYÓGYSZERKÉSZÍTMÉNY AZ EMÉSZTÉSI ZAVAROK ELLEN (X)

life.hu

"Bárcsak egy pohár whiskyvel a kezemben halnék meg!" - Híres nők, akik imádják a barna aranyat

borsonline.hu

Lesújtó hír érkezett, elhunyt a színészlegenda

További cikkek

Tragédia

Újabb tragédia: hatéves lányával fulladt tóba egy anya Mosonmagyaróvárnál

Omlás

Megtudtuk, ki a legsúlyosabb sérültje a belvárosi épületomlásnak