Málnakrémleves rebarbarával
Elkészítés: 30 perc
Nehézség: *
Hozzávalók (4 adag): 4,5 dl víz, 0,5 dl málnaszörp, 1 tk vaníliakivonat, 1 kk reszelt citromhéj, 2 evőkanál méz, ½ kk őrölt fahéj, 25 dkg málna, 25 dkg rebarbara, 1 tk keményítő, 5-6 citromfűlevél, 2 dl habtejszín
A díszítéshez: málna, citromfű
Elkészítés: a málnát és a darabokra vágott rebarbarát puhára főzzük, és botmixerrel pürésítjük. Belekeverjük a szörpöt, a mézet, a vaníliakivonatot, a citromhéjat, majd a keményítőt és felforraljuk. A tűzről levéve beletesszük az apróra vágott citromfüvet, és lefedve állni hagyjuk 15 percig. Tálalás előtt adjuk hozzá a felvert tejszínhabot, hogy finom bársonyos legyen a levesünk. A tányéron málnaszemekkel és citromfűvel díszítve tálaljuk.
Csirkemájas zöldborsó
Elkészítés: 40 perc
Nehézségi fok: * *
Hozzávalók (4 adag): 5 ek olívaolaj, 1 fej vöröshagyma apróra vágva,1 gerezd zúzott fokhagyma,20 dkg hártyázott, feldarabolt csirkemáj, 1 kk majoranna, 1 kk rozmaring, só, frissen őrölt fekete bors, 25 dkg darabolt paradicsomkonzerv, 1 csipet füstölt paprika, 40 dkg zöldborsó
Elkészítés: melegítsük fel az olívaolajat egy nagyméretű, öntöttvas serpenyőben. Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát és pirítsuk addig, míg a hagyma üvegesedni kezd. Keverjük hozzá a többi fűszert, majd amikor illatozni kezd, a feldarabolt csirkemájat, jól keverjük át, és pirítsuk, míg a máj kifehéredik. Tegyük bele a zöldborsót, és öntsük fel a paradicsomkonzervvel. Jól keverjük össze, forraljuk fel, majd lassú tűzön főzzük, míg besűrűsödik, és a a zöldborsó megpuhul. Szórjuk meg egy kevés pirospaprikával, esetleg borssal, és pirítóssal tálaljuk.
TIPP: gazdagíthatjuk gombával, a sütés végén pedig szórhatunk bele koktélparadicsomot, valamint zöldfűszereket is.
Sáfrányos rizs
Elkészítés: 30 perc
Nehézségi fok: * *
Hozzávalók (4 adag): 1 tk sáfrány, 25 dkg rizs, 1 citrom leve, 5 dkg vaj, 1 kk só, 7 dl csirkealaplé
Elkészítés: a vajon enyhén megpirítjuk a rizst. Megsózzuk, felöntjük az alaplével, beletesszük a sáfrányt és a citromlevet, majd lefedve puhára főzzük.
Málnasorbet
Elkészítés: 25 perc
Nehézség: * *
Hozzávalók (4 adag): 60 dkg málna, 4 ek méz, 2 dl sűrű kókusztej, 2 tojásfehérje
Elkészítés: a málnát leturmixoljuk, majd elkeverjük benne a mézet és a kókusztejet. A tojásfehérjéből laza habot verünk, és a málnás keverékhez adjuk. Fagylaltgépben vagy egy jól záródó dobozban a mélyhűtőben kifagyasztjuk.
TIPP: friss málnával, esetleg egy kis mézzel kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.