Aktuális

Készüljön fel, csak ezután jön a java: elviselhetetlen lesz a hőség

Bors

Létrehozva: 2019.06.29.

Forrás: Pexels

Száraz, napsütéses idővel köszöntött be a hétvége, derült nyugalommal, csak kisebb fátyolfelhőket láthatunk. A középső, keleti, délkeleti megyékben helyenként összefüggő gomolyfelhő is kialakulhat, ám eső egy darabig most biztosan nem várható. Legfeljebb 30 fokos, kellemes melegre számíthatunk szombaton és vasárnap is: a fronthatások is elkerülik az országot. 

A hétvége után azonban újra egyre melegebb lesz: a hőmérő higanyszála már 34 fokra is felkúszhat, ami a jövő héten is így marad: a hét első napján is a napsütés lesz főszerepben, de a délnyugati szél sokfelé feltámadhat. Délután tovább fokozódik a kánikula, 32 fokos melegekkel, de akár 37 fok lehet: a nyugati országrészekben élőknek lesz a legnehezebb, itt lesz a legelviselhetetlenebb a forróság.

Kedden azonban széllel érkezik meg a hidegfront. Záporokra és zivatarokra elsősorban az ország északi felén és helyenként délnyugaton kell számítani. A hőség csak északnyugaton mérséklődik kissé, de a legtöbb helyen még így is 31-35 fokig melegszik a levegő. Szerdára enyhül a kánikula, 26-30 fok valószínű és több napsütés. A légmozgás sokfelé élénk marad. A hét második felében az előrejelzések szerint hasonló idő lesz, mint szombaton.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek