Aktuális

Őrjöngő rab támadt a kommandóra - Fekve nyomó alezredes vezette a „fekete kutyákat”

B. B.

Létrehozva: 2019.05.04.

A közveszélyes rab egyik percről a másikra bekattant, és elbarikádozta magát a solti börtön egyik zárkájában. A csapból egy fémdarabot szerelt ki, hogy késként használja a behatoló kommandósokkal szemben.

Egy hatalmas termetű, hihetetlen fizikai erővel rendelkező rab rendezett ámokfutást a solti börtönben. Információink szerint a súlyos testi sértésért ülő férfi korábban is összetűzésbe keveredett az őrökkel, ezért 15 napra magánzárkába helyezték el, majd Szegedre akarták előállítani. Erre ő elbarikádozta magát, és azzal fenyegetőzött, hogy aki bemegy hozzá, azt megöli.

A börtön parancsnoka azonnal riasztotta a büntetés-végrehajtás műveleti egységét. A rabok között csak „fekete kutyákként” emlegetett kommandót Zakor Tibor alezredes, a BVOP műveleti egységének osztályvezetője ve­zette. 

– Fenyegetőzött, hogy aki belép, azt megszúrja – mondta a Borsnak az alezredes. – Megpróbáltuk megelőzni az erőszakot, és egyeztetni a rabbal, azonban nem volt hajlandó kommunikálni, így a behatolás mellett döntöttünk.

A férfi mindent megtett, hogy távol tartsa magától a kommandósokat: a zárka belsejét vízzel locsolta fel, hogy síkossá tegye a padlót, majd a belépő egységnek egy csaptelepből letört, hegyes fémdarabbal esett neki, egyiküknek megpróbálta átszúrni az alkarját. 

– Testpáncélt viseltünk, így a támadás sem okozott sérülést. Ezután megbilincseltük, és a protokollnak megfelelően egészségügyi megfigyelésre elvitték, de sem a kommandósok, sem a rab nem sérült meg – magyarázta Zakor Tibor, aki – akárcsak az egység többi tagja – hozzá van szokva a rázós helyzetekhez. A kommandósok szinte minden tagja jeleskedik erő- vagy küzdősportokban, az alezredes két hét múlva például világbajnokságon bizonyíthat. 

– A Magyar Erőemelő Szövetség válogatott versenyzője va­gyok, május 16-án indulunk a tokiói fekvenyomó-világbajnokságra – mesélte az alezredes, akinek nagy vágya, hogy dobogós helyen végezhessen.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek