Ízelítőt főztek a nagyágyúk

Ízelítőt főztek a nagyágyúk

konyha
PUBLIKÁLÁS: 2019. április 30. 13:30
Bors

Elképesztő ételekkel készülnek hazánk konyhaművészei a 9. OTP Gourmet Fesztiválra. Ezt a Bors munkatársai a saját szemükkel láthatták tegnap.

A május 16-tól 19-ig tartó fő­városi rendezvény egyrészt a magyar gasztronómia legjaváról, másrészt külföldi nagyágyúk mesterfogásairól ad majd képet. Az idei slágertémák: a paprika, a sercli és a sör.
Mielőtt azonban a séfek belecsapnának a lecsóba a Millenárison, a hazai nagymenők adtak szó szerinti ízelítőt tegnap.

A Konyhafőnök sztárja, Rácz Jenő – aki a kínai Sanghajban Michelin-csillagot nyert – egy egész csapatot irányított látványkonyhájában, így megtapasztalhattuk, milyen precíz és szervezett munka folyik ilyen profi szinten. Jenő marinált lazaccal és kacsamájsodóval is hergelte az ízlelőbimbókat, a Bors azonban arra kérte, ossza meg olvasóinkkal egy hétköznapibb étel receptjét:

Hogyan készül a Rácz-féle rántotta?

– Szerintem egy jó rántotta rengeteg vajjal jó, majd jöhet hozzá némi tejszín is. A csúcsrántotta lágy, könnyed, habos és nem száraz. Kell hozzá a megfelelő zsiradék, de nem feltétlen szükséges például szalonna.

A fő, hogy dúsuljon, krémes állagú legyen. Jól passzolnak hozzá a gombák is: személy szerint imádom a vargányát, és mehet hozzá parmezán is, hogy megadja az ízét. A gombát dinszteljük meg! Mehet bele némi zöldség is: kevés rukkola és hagyma vagy akár egy kis szárított paradicsom is, hogy dúsuljanak az ízek. Így nem fogja megterhelni a gyomrunkat, mégis karakteres lesz a rántottánk – magyarázta a séf.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.