Fogadjunk, hogy eddig Ön is rosszul főzte a tésztát!

Fogadjunk, hogy eddig Ön is rosszul főzte a tésztát!

tészta
PUBLIKÁLÁS: 2019. április 05. 20:30
<p>Egy japán szakértő fedte fel a titkot - szerinte ugyanis az emberek nagy része rosszul főzi a tésztát.</p>
Bors

No nem a hazánkban oly népszerű olaszos főzésű tésztáról van szó, hanem a szintén al dentére  főzött japánról, amit elsősorban a ramenek készítésére használunk - és egy Londonban élő séf és gasztro-szerző, Bonnie Chung szerint majdnem mindig rosszul készítjük el. Már ha egyáltalán elkészítjük. Az ázsiai, egytálételnek is megfelelő levesek hazánkban is rendkívül népszerűek, elsősorban a boltok polcain sorakozó gyorsleveseknek köszönhetően. Ezek azonban rendkívül távol állnak az igazi ramentől, amik elkészítése nem is olyan bonyolult, így a szakértő szerint a sok pocsék utánzat helyett könnyedén nekiállhatnánk otthon is főzni.

“A tészta a japán élet szimbóluma, így a tésztaevésnek egy különleges élménynek kell lennie. A ragadós, kásás, pépes tészta pontosan az, amit el kell kerülnünk, ha rament szeretnénk készíteni” - magyarázta a Femail oldalának Chung.

De hogy mi is a japán tészta főzésének titka, amit a legtöbben elrontanak? A ramentésztát mindig külön edényben főzzük, és ha elkészült, azonnal le kell öblíteni, hogy megszabaduljunk a keményítőtől, majd ezt követően jégre kell tenni. A jég ugyanis azonnal megállítja a főzési folyamatot, mivel pillanatok alatt lehűti a frissen főtt tésztát - ami így al dente marad, és nem kezd el pépesedni. Ezt követően kell elkészíteni a leves “többi összetevőjét” - majd végül, tálalás előtt vízben, alacsony lángon érdemes visszamelegíteni a kifőzött tésztát. 

A tökéletes ramen arányai egyébként a következők: 80 százalék tészta, 10 százalék protein és 10 százalék zöldség.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.