Aktuális

50 év után akarja megtalálni elveszett barátnőjét Piroska

H. R.

2019. április 16. kedd 05:10

Piroska már sok mindent megélt, de még mindig reméli: újra láthatja fiatalkori barátnőjét, akivel egy nevelőotthonban éltek. A keresésben unokája segít neki.

Schweiger Piroska és Farkas Rózsa közös története, ötven évvel ezelőtt szakadt félbe. Ekkor hagyták el mindketten az öreglaki gyermekotthont. Azonban a Somogy megyei intézet falai között olyan szoros barátság alakult ki köztük, hogy Piroska most szeretné újra feleleveníteni régi barátságukat. Bár az élet messze sodorta őket egymástól, egy kis segítséggel újra találkozhatnak, és folytathatják ott, ahol abbahagyták, majd fél évszázada.

Piroska, miután huszonhat éves korukban különváltak, férjhez ment és családot alapított. Veszprém megyében, Várpalotán lakik, mostani életében Farkas Sándornéként ismerik, és már büszke dédnagymama. Rózsáról nem tudunk sokat, csak annyit, hogy amikor ötven évvel ezelőtt kilépett az öreglaki intézmény falai közül Szekszárd felé indult, hogy új életet kezdjen. Leánykori neve pedig Farkas Rózsa. Sajnos ez nem sok, itt a Borsban mi is rákerestünk a telefonkönyvben, de nem találtunk szóba jöhető személyeket névre és településre keresve. A közösség ereje azonban csodákra képes, lehet, hogy valaki ráismer a történetre. Esetleg van valaki, akinek szintén pont a nagymamája mesélt egy fiatalkori barátságáról, ami elveszett, amikor otthagyta a nevelőotthont, de nagyon hiányzik neki.

– A nagymamám úgy döntött, hogy csinál a Facebookon egy profilt, hogy megtalálja régi ismerősét. Arra szegénykém nem gondolt, hogy az ő posztját nem látják sokan. Megsajnáltam, és úgy gondoltam, hogy segítek neki, hátha én több embert elérek, és sikerül – mondta a Borsnak Mándoki Mercédesz, aki minden követ megmozgat, hogy örömet szerezhessen a nagymamájának.

A család keresett két régi fényképet, az egyiken Rózsa van, a másikon Piroska a férjével még fiatalon. Hátha a régi ismerősök, barátok felismerik a lányokat, és megtudják mondani, merre él most Rózsa.

– Ha bárki felismeri a képen látható hölgyet, kérem írjon nekem! Mamámnak ez volna 
az egyik legszebb ajándék, ha őt megtalálnám neki – kér 
mindenkit a bejegyzésében Mercédesz.

További cikkek

Covid

Bors exkluzív! Először szólal meg Szilvia, aki mélyaltatásban hozta világra gyermekét

Gyász

Édesanyja karjai között hunyt el az újszülött kislány

Ez is érdekelhet

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Kell egy kis idő, hogy ezt feldolgozzuk – Bánhidi Bence

ripost.hu

Meglepő elmélettel állt elő a gyerekek tömeges megbetegedéséről a magyar orvos

origo.hu

Elfeledett kincsekre bukkantunk egy régi Renault-szalonban – képek

kemma.hu

Ledöbbentő videó az M1-esről: betonterelőnek lökte a BMW a terepjárót

vg.hu

Katasztrófa lehet, ha a repülőtereken bekapcsolják az 5G-t

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Nincs szégyenkeznivalónk, elégedettek lehetünk az elmúlt két és fél évvel – Gulyás István

vg.hu

A negyedik oltás is kevés az omikron ellen

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 19.: az Oroszlán megmutatja az igazságot, a Vízöntő jelet kap

origo.hu

Fantasztikusat küzdött a magyar válogatott, de a bírókat is le kellett volna győzni