Aktuális

12 kamionnal érkezik a Foo Fighters a Szigetre

Bors

2019. április 25. csütörtök 17:05

<p>Már javában folynak az év legnagyobb fesztiváljainak, a Szigetnek az előkészületei. Tegnap pedig azt is elárulták a szervezők, hogy milyen újításokat vezetnek be.</p>

Forrás: AFP

Évről évre egyre több embert vonz Európa egyik legnagyobb és legkülönlegesebb fesztiválja, a Sziget, és a szervezők a fellépők terén is még magasabb fokozatra kapcsoltak. 2019-ben a hét napos rendezvényre kilenc vezető kategóriás előadót sikerült megnyerniük, és Kádár Tamás főszervező a számok nyelvén is kifejtette, merre tart a Sziget mellett többek között a Balaton Sound, a Volt vagy a Gourmet fesztivált szervező cégcsoport.

A Sziget költségvetése idén már a 10 milliárd forintot is meghaladja, és az összes többi rendezvényükkel együtt tavaly közel 1,5 milliárd forintos adózott eredménnyel zártak. Bár Kádár Tamás pontos összegeket nem mondhat, de három fellépő (Ed Sheeran, Post Malone, Foo Fighters) díja is meghaladja az eddigi csúcstartóét.

– A fellépő előadók költsége mindenféle inflációval szembe megy és a gázsik évente 20-30 százalékkal növekednek, ezért a tavalyihoz képest 500 millió forinttal megnöveltük a Nagyszínpad fellépőire szánt összeget – mondta lapunknak Kádár. – Gázsi szempontjából a csúcson a Foo Fighters áll, és nagyon nehéz volt őket megszerezni, így komoly fegyvertény, hogy eljönnek, hiszen ritkán lépnek fel a mienkhez hasonló fesztiválokon. Ráadásul két és fél órás show-val készülnek és 12 kamionnal érkeznek hozzánk, egy egészen más dimenzió az a profizmus, amit képviselnek. De például az első, már teltházas napon fellépő Ed Sheeran leszervezésén a tavaly szeptemberi bejelentés előtt másfél évet dolgoztunk – zárta szavait Kádár.

A gyors zuhany a menő

A 1,5 millió eldobható műanyagpohár helyére lépő visszaváltható és újrahasználható poharakat idén már egy közeli helyszínen fogják elmosni, a nejlonzacskókat teljesen száműzik a fesztiválról, és műanyag helyett 100 százalékban újrahasznosítható szívószálak, illetve evőeszközök, tányérok lesznek. Ezen kívül figyelmeztetik a szigetlakókat a víztakarékos zuhanyzásra (aki egy dal alatt lemosakszik, azt megdicsérik, aki három alatt se, azt leszólják), kiosztanak 50 ezer zsebhamutartót is, valamint az új étkeztető blokkban a konyhai hulladék a Szigetre kitelepült mobil komposztálóban kerül feldolgozásra.

További cikkek

Horror

Sarlóval fejezték le a turistát a vakáción

Horror

Évekig őrizgette neje holttestét a feleséggyilkos rém

Ez is érdekelhet

origo.hu

Az utas kinyitotta egy furgon ajtaját a Széna téren, ami ezután jött, az igazi szégyen - videó

ripost.hu

Akciófilmbe illő jelenetek Miskolcon: buszokat megállítva eredtek a fegyveres nyomába

life.hu

Meg kell műteni Gesztesi Károly fiát, nem halogathatta tovább a beavatkozást

mandiner.hu

Bolgár védelmi miniszter: A bolgár hadsereg nem vesz részt hadműveletekben Ukrajna területén

kemma.hu

Hivatalos: ezt a hármast indítja a Fidesz-KDNP Komárom-Esztergom megyében

origo.hu

Már elkerülhetetlen: óriásrakéta csapódik a Holdba

nemzetisport.hu

Kép: „A te stílusod, a te szabályaid” – C. Ronaldón remekül áll a szemüveg

vg.hu

Megérkezett az amerikai válasz az orosz külügyminisztériumba

ripost.hu

„Ez minden szülő legrosszabb rémálma” – édesanyja szeme láttára hunyt el a 6 hónapos angyalarcú kisfiú

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Izland nyert, de a franciák vereségére is szüksége van az elődöntőhöz

mandiner.hu

Donáth Anna (Facebook): Bepereljük Szijjártó Külügyminisztériumát

origo.hu

Megbolondulnak az aranyhalak a gömbakváriumokban, leállítják gyártásukat