Aktuális

Szögi Lajos apja nem hisz a lincselőnek

Munkatársunktól

2019. március 26. kedd 04:00

Mintarabként viselkedik, dolgozik és tanul is a börtönben ifjabb H. Dezső, akinek ötmillió forintos kártalanítást ítélt meg a bíróság.

– 82 éves vagyok, szerencsére az egészségem jó, most is épp a kertből jövök, krumplit ültettem. Azonban a törvényeken én már nem tudok kiigazodni – mondta tegnap a Borsnak idősebb Szögi Lajos, aki lapunkból értesült róla: fia egyik lincselője, az elsőrendű vádlott hozzájuthat a kártalanításként megítélt ötmillió forinthoz. Lajos bácsi nem rejtette véka alá csalódottságát, hiszen amíg a lincselő a pénzéhez juthat, a Szögi család még egy fillért sem látott a nekik megítélt 42 milliós kártérítésből, amelyet az elítéltektől kellene behajtani.

– Nekem ugyan nem volna rá szükségem, de az unokáimnak jól jönne a pénz. Hiszen ők még fiatalok, előttük az élet. Olvastam, hogy egy másik lincselő is pert indított, és hogy ál­lítólag felajánlaná a családunknak a pénzt. Mit mondjak erre? Az ilyen ígéret olyan, mint a kutya vacsorája.

Mint arról lapunk tegnap beszámolt: hiába ítélt meg a bíróság kártérítést a Szögi családnak, a végrehajtói eljárás elévülhetett, így az ifjabb H. Dezsőnek megítélt ötmilliót sem zárolhatták. A Szegedi Törvényszék lapunkkal közölte: „a kártérítés behajtása végett felfüggesztett vagy folyamatban lévő végrehajtási ügy a kártalanítás tárgyában történő döntés meghozatalakor nem volt”. Azonban úgy tűnik, újabb fordulatot hozhat az ügy, az RTL Híradóban lapzártánkkor ugyanis elhangzott, hogy ifjabb H. Dezső számlájára már megérkezett a pénz, de ő nem férhet hozzá, mert a végrehajtó lefoglalta.

– Ifjabb H. Dezsővel szemben van bírósági végrehajtási eljárás folyamatban. Az eljáró bírósági végrehajtó arról tájékoztatott engem, hogy 2019. januárjában követelésfoglalással élt az elítéltnek megítélt kártérítéssel szemben. A kérelme ott van az Igazságügyi Minisztériumnál, s azt gondolom, egy-két héten belül az összeg már a bírósági végrehajtó számláján lesz, és Szögi úr családjának kiutalhatóvá válik – nyilatkozta Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtó Kar elnöke.

A Bors információi szerint ifjabb H. Dezső már gőzerővel készül a szabadulására. Egy korábbi rabtársa szerint a Szegeden raboskodó férfi mintaszerűen viselkedik, dolgozik és középiskolai tanulmányokat folytat. Családja és élettársa rendszeresen látogatja őt.     Munkatársunktól

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Titokzatos versenyautó a cseh sztrádán, keresik a rendőrök a Schumacher-rajongó sofőrt - videó

vg.hu

Itt az oroszok gránátvető robotkutyája - videó

borsonline.hu

Hátborzongató jóslattal állt elő az új Baba Vanga: ez vár még ránk 2022-ben

mandiner.hu

Az oroszok lelőtték Ukrajna legjobb pilótáját

ripost.hu

Brutális fotók: Súlyosan bántalmazták Gáspár Győző kamuszeretőjét

vg.hu

Végérvényesen eldőlt: Magyarország az autóipari forradalom élvonalában

mandiner.hu

Ezek lesznek az emberiség utolsó szelfijei

travelo.hu

Olyan alacsony a Duna vízszintje, hogy előbukkant az Ínség-szikla

borsonline.hu

„Börtönbe is zárhatnak, akkor is bebizonyítom” - újabb fejlemények Babicsek Bernát tragédiájáról

origo.hu

Exkluzív dokumentumfilm sorozatot forgatott Szalai Attiláról a BioTechUSA (x)

borsonline.hu

Nincs menekvés: a teljes országra kiadták a riasztást a meteorológusok

borsonline.hu

Így vesznek végső búcsút Leblanc Győző feleségétől

További cikkek

Rezsi

Rezsicsökkentés: így spórolhatnak a feltöltőkártyás áramvásárlók

Dráma

Harmadik születésnapján derült ki a tündéri kislányról, hogy halálos beteg