Aktuális

Szögi Lajos apja nem hisz a lincselőnek

Munkatársunktól

2019. március 26. kedd 04:00

Mintarabként viselkedik, dolgozik és tanul is a börtönben ifjabb H. Dezső, akinek ötmillió forintos kártalanítást ítélt meg a bíróság.

– 82 éves vagyok, szerencsére az egészségem jó, most is épp a kertből jövök, krumplit ültettem. Azonban a törvényeken én már nem tudok kiigazodni – mondta tegnap a Borsnak idősebb Szögi Lajos, aki lapunkból értesült róla: fia egyik lincselője, az elsőrendű vádlott hozzájuthat a kártalanításként megítélt ötmillió forinthoz. Lajos bácsi nem rejtette véka alá csalódottságát, hiszen amíg a lincselő a pénzéhez juthat, a Szögi család még egy fillért sem látott a nekik megítélt 42 milliós kártérítésből, amelyet az elítéltektől kellene behajtani.

– Nekem ugyan nem volna rá szükségem, de az unokáimnak jól jönne a pénz. Hiszen ők még fiatalok, előttük az élet. Olvastam, hogy egy másik lincselő is pert indított, és hogy ál­lítólag felajánlaná a családunknak a pénzt. Mit mondjak erre? Az ilyen ígéret olyan, mint a kutya vacsorája.

Mint arról lapunk tegnap beszámolt: hiába ítélt meg a bíróság kártérítést a Szögi családnak, a végrehajtói eljárás elévülhetett, így az ifjabb H. Dezsőnek megítélt ötmilliót sem zárolhatták. A Szegedi Törvényszék lapunkkal közölte: „a kártérítés behajtása végett felfüggesztett vagy folyamatban lévő végrehajtási ügy a kártalanítás tárgyában történő döntés meghozatalakor nem volt”. Azonban úgy tűnik, újabb fordulatot hozhat az ügy, az RTL Híradóban lapzártánkkor ugyanis elhangzott, hogy ifjabb H. Dezső számlájára már megérkezett a pénz, de ő nem férhet hozzá, mert a végrehajtó lefoglalta.

– Ifjabb H. Dezsővel szemben van bírósági végrehajtási eljárás folyamatban. Az eljáró bírósági végrehajtó arról tájékoztatott engem, hogy 2019. januárjában követelésfoglalással élt az elítéltnek megítélt kártérítéssel szemben. A kérelme ott van az Igazságügyi Minisztériumnál, s azt gondolom, egy-két héten belül az összeg már a bírósági végrehajtó számláján lesz, és Szögi úr családjának kiutalhatóvá válik – nyilatkozta Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtó Kar elnöke.

A Bors információi szerint ifjabb H. Dezső már gőzerővel készül a szabadulására. Egy korábbi rabtársa szerint a Szegeden raboskodó férfi mintaszerűen viselkedik, dolgozik és középiskolai tanulmányokat folytat. Családja és élettársa rendszeresen látogatja őt.     Munkatársunktól

További cikkek

Karambol

Súlyos baleset történt, azonnal indultak a rendőrök és a tűzoltók a XVIII. kerületbe

Sértés

Márki-Zay Péter szerint a Fidesz támogatói fogyatékosak

Ez is érdekelhet

origo.hu

Átrepült egy ember a 80-nal hajtó buszon, az utasok reakciója felülmúlhatatlan volt

borsonline.hu

Az orvosok is megdöbbentek azon, mit találtak a 67 éves bácsi szervezetében

origo.hu

Amerikainak gondolt kolbásszal küzdött a vendégekért a Kádár-diktatúra furcsa gyorsétterme, a City Grill

mandiner.hu

Elkezdődött a pozícióosztogatás: Hadházy maga jelentette be, hogy miniszter lesz, ha győz a baloldal

vaol.hu

77 évvel ezelőtt történt: Szombathelyen rejtették el a magyar aranytartalékok egy részét

origo.hu

Porszívó és légtisztító egyben

nemzetisport.hu

MU: Lingard ismét kölcsönbe kerülhet, de most nem a West Ham csapna le rá

vg.hu

Magángéppel érkeztek Oslóba a tálibok a nyugati világgal való első tárgyalásra

life.hu

Intim fotót tett közzé Csuti - Vajon készítette a képet?

nemzetisport.hu

Ligue 1: Sergio Ramos első gólja, Lionel Messi visszatért

mandiner.hu

Bloomberg: Orbán a romákat is célba vette

origo.hu

Egy skandináv szépség a kocka-Volvók árnyékában