Aktuális

Visegrád télen is tökéletes turistacélpont: vártúra és bobozás

Bors

Létrehozva: 2019.02.02.

Visegrád télen is tökéletes turistacélpont, hiszen nem csak beltéri, kültéri programot is kínál. Utóbbinak ott van mindjárt a téli-nyári bobpálya, amely egész évben nyitva tart (jelenleg 11–16 óráig), és amellett, hogy garantáltan feltornázza az adrenalinszintünket, bámészkodni is érdemes róla kanyargás közben, hiszen felejthetetlen rálátás nyílik a Fellegvárra.

A vár egyébként az 1250-es években épült, a királyi család tagjainak alkalmi szálláshelyeként, az 1335-ös királytalálkozó egyik fontos helyszíneként, és magyar koronázási ékszerek őrzőhelyeként is szolgált. Állandó kiállításai közül kár lenne kihagyni a Szent Korona kiállítást, a Vártörténeti kiállítást, illetve a Panoptikumot, de a Középkori fegyvertörténeti kiállításra is érdemes bekukkantani. Jelenleg péntektől vasárnapi 10–16 óráig várja a látogatókat, a kombinált jegy felnőtteknek 1700 Ft, diákoknak és nyugdíjasoknak  850 Ft, míg 6 év alatt, illetve 70 év fölött ingyenes.

A Királyi palota szintén megér egy látogatást, elvégre a Mátyás király parancsára felújított épület a reneszánsz ékköve. Nyitva: keddtől vasárnapig 10–16 óráig. Belépődíj: fenőtteknek 1300 Ft, kedvezményes: 650 Ft, 6 év alatt és 70 év fölött ingyenes.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek