Aktuális

Orvosi csoda és világrekord! Egészségesen hazatérhetett a 268 grammal született kisfiú az intenzív osztályról

Bors

Létrehozva: 2019.02.27.

Forrás: AFP

A világ legkisebb testsúllyal született, és életben maradt újszülöttje hazatérhetett, miután hat hónapot töltött kórházi kezelésben. A tavaly augusztusban született japán kisfiú olyan pici volt, hogy elfért a doktorok kezeiben. Ezúttal végre a boldog és büszke szülők szoríthatták a keblükre és vihették haza. A gyermeket nem nevesítették a média felé.

A pici fiú a tokiói Keio egyetemi kórházban született, miután az orvosok felfedezték a 24. heti szokásos vizsgálat során, hogy nem növekszik. Konzultációt követően a szülőkkel együtt úgy döntöttek, hogy operációra lesz szükség. A kisfiú mindössze 268 grammal jött a világra! 

A japán klinika újszülött intenzív osztályán gondozták, ahol az odaadó és szakszerű ellátásnak köszönhetően végül 3,2 kilogrammra hozták fel a súlyát fél év alatt. A gyermek annyira megerősödött, hogy már anyatejes szoptatással is tudják etetni.

Végül múlt szerdán a baba elhagyhatta a kórházat, 10 héttel azután, miután a normálisan 9 hónapos terhesség végén megszülethetett volna.

A kórházi személyzet, akik kezelték a bébit remélik, hogy ez a fantasztikus sikertörténet példaként állhat azok előtt, akiknek a gyermeke nagyon korán, kis testsúllyal születik.

– Szeretném, ha az emberek tudnák, hogy az újszülöttek hazatérhetnek a kórházi kezelést követően egészségesen, erősen, akkor is, ha kicsinek születtek - közölte Dr Takeshi Arimitsu a Kyodo News-nak.

A japán gyermek ezzel elvette a legkisebb testsúllyal született, és életben maradt baba világrekordját egy 2009-ben, 272 grammal világra jött német kisfiútól. A kislányoknál egy szintén Németországban született 300 grammos gyermek tartja a rekordot.

Japánban egyébként az 1 kilogramm alatti testsúllyal született gyermekek túlélési esélye 90 százalékos, de 280 gramm alatt minden egyes baba életben maradása csodának számít.

(Via Kyodo News, The Sun)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek