Aktuális

Megcsászározták a haldokló asszonyt - pedig nem is volt terhes

Bors

Létrehozva: 2019.02.28.

Ki hibázott?

Noha bő egy évvel ezelőtt, tavaly január 17-én történt az eset, még mindig tart annak az ügynek a vizsgálata, amelyben egy 48 éves asszonyt balesete után megcsászároztak - annak ellenére, hogy nem is volt terhes. Arról, hogy terhes-e, meg se kérdezték...

Adele Barbour az angliai Lincoln mellett szenvedett autóbalesetet a sztrádán. A vizsgálat szerint ő lehetett a hibás a karambolban. Amikor az első - szolgálaton kívüli - mentős a helyszínre ért, az asszony még jól volt, bár fájlalta a hátát, később, a kórházba szállítása után azonban elhunyt. Szívmegállás végzett vele, minden jel szerint a baleset következtében.

Az orvosok meglátták a hasát, és egyből azt hitték, nyolc hónapos terhes, így a kórházban császármetszést hajtottak rajta végre, hogy megmentsék a baba életét. Csak miután felnyitották, szembesültek a ténnyel: az asszony nem várt gyermeket. Gyerekként ugyanis nyitott gerinc miatt operálták - emiatt alakult ki nála a kidudorodó has, ami megtévesztette az orvosokat. Az azonban érthetetlen, miért vágtak bele egy ilyen műtétbe csupán ránézéses alapon, mindenféle vizsgálat nélkül. Ráadásul lett is volna lehetőségük rákérdezni az asszonynál, mégse tették - írja a Daily Mail.

Az első kiérkező mentős, Nicola Ware - akit tanúként hallgattak meg az eset kivizsgálásakor - is arról beszélt: semmi okuk nem lett volna azt feltételezni, hogy a nő terhes. “Odamentem az autóhoz, amiben Adele ült. Megkérdeztem a nevét és elmondtam, hogy szolgálaton kívüli mentős vagyok. Megkérdeztem, érez-e fájdalmat, ő pedig elmondta, hogy fáj a háta, és hogy korábban is voltak már hátpanaszai. Nem említette, hogy terhes lenne. Pufidzseki volt rajta, és nem volt okom azt feltételezni, hogy terhes lenne” - magyarázta.

A mentőszolgálat képviselője kiállt az idokolatlannak bizonyuló császármetszés mellett. Úgy fogalmazott a meghallgatás során: a rendelkezésére álló információk alapján most sem döntene másképp. 

Maga a beavatkozás nem játszott közre az asszony halálában.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek