Aki húst hússal eszik, minden másból, tehát zöldségekből is kevesebbet fogyaszt. Legalábbis ezt állítják a szakértők. Emiatt kevesebb vitamin jut a szervezetükbe, így a húsimádók a betegségekkel szemben sem lesznek annyira védettek. Ezeknek az embereknek figyelniük kell arra, hogy – főleg télen – alaposan feltöltsék a szervezetüket vitaminokkal és ásványi anyagokkal, hogy elkerüljék a vírusok okozta kórságokat.
Emellett a túl sok hús koleszterinszint-emelkedést, puffadást és akár vesekövet is okozhat. Utóbbit az állati fehérjék miatt termelt, purin nevű vegyület váltja ki, mivel a húgysavval keveredve vesekővé alakul át. Ez a vesék irritációjához vezet, ezért az átlagosnál könnyebben ki is száradhat az így táplálkozó ember. Vagyis a túlzott húsfogyasztás ráadásul dehidratáltsághoz is vezethet.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.