Aktuális

Csecsemőként elrabolták, kétévesen előkerült - 50 évvel később drámai titokra derült fény

Bors

Létrehozva: 2019.02.19.

Egy újszülött eltűnésének részleteire fél évszázaddal később derült fény.

Forrás: Facebook

Több mint ötven évvel ezelőtt egy emberként állt össze Chicago, hogy megtaláljanak egy elrabolt csecsemőt. Akkor nem jártak sikerrel. Az ügy öt évtizeddel később vett drámai fordulatot.

Paul Fronczak több mint ötvenévesen jött rá, hogy egész addigi élete hazugság volt.

A férfi hátborzongató története 1964. április 27-én a chicagói Michael Reese kórházban kezdődött. Az akkor mindössze egynapos újszülöttért egy nővérnek öltözött asszony jött, aki elvitte őt fáradt édesanyától, mondván, az orvosok szeretnék megvizsgálni, hogy minden rendben van-e a picivel. A fiatal édesanya gyanakvás nélkül átadta kisbabáját a nőnek, akit azután soha többé nem láttak.

Posted by Paul J Fronczak on Wednesday, January 21, 2015

Amikor a kórház rájött, hogy emberrablás történt, megkezdődött Chicago történelmének legnagyobb hajtóvadászata. Több mint 175 ezer önkéntes és kétszáz rendőr dolgozott az FBI oldalán azért, hogy az elrabolt csecsemő minél hamarabb hazatérhessen kétségbeesett szüleihez, Dorához és Chesterhez. Hatszáz otthont vizsgáltak át, de semmi sem vezetett a kisfiú nyomára.

Majdnem két évvel később egy magára hagyott gyermeket találtak egy New Jersey-i bevásárlóközpontban. Mivel Fronczak eltűnésekor még nem létezett ujjlenyomat- és DNS-vizsgálat, valamint a vértípusát sem tudták, így az FBI csupán a külső jegyekre hagyatkozhatott: életkor, haj- és szemszín. Így állapították meg, hogy a megtalált kétéves nem lehet más, mint az újszülöttként elrabolt gyermek, aki végre hazatérhetett szerető szüleihez.

A média óriási felhajtást csinált a sztoriból, és a közvélemény is boldogan fogadta a kisfiú előkerülésének hírét. Az emberek úgy érezték, igazi sikertörténet kerekedett ki a drámai eseményekből, az FBI pedig büszkén megveregethette a saját vállát, hogy ismét sikerült lezárniuk egy hatalmas port kavaró, kínos ügyet.

A család ezek után eltűnt a nyilvánosság elől, és igyekeztek úgy élni, minta semmi sem történt volna. Amikor Fronczak tízéves lett, véletlenül talált otthon egy régi dobozt, tele kivágott újságcikkekkel, valamint idegenektől érkezett, támogató képeslapokkal. Ekkor tudta meg, mi is történt vele anno.

Code Pink | foundlingpaul

Hi everyone, this is Paul. Not long ago, I got an email from a woman wishing me a happy birthday (my actual birthday, which I just discovered three years ago). "I remember your case from when I was a young adult," the woman wrote.

Paul azonban legbelül mindig is érezte, hogy nem tartozik a családhoz. Végül úgy döntött, elvégez egy DNS-tesztet, ami beigazolta gyanúját. Azt azonban, hogy kik az igazi szülei, még mindig nem tudta.

Posted by Paul Joseph Fronczak on Wednesday, October 10, 2018

2015-ben felbérelt egy magánnyomozó csapatot, akik kiderítették, hogy a valódi neve Jack Rosenthal, és hat hónappal korábban született, mint Paul Fronczak. Van két idősebb nővére, egy öccse és két ikerhúga is. Testvéreit alkoholista, bántalmazó szülőktől vettél el, az azonban nem tiszta, hogy őt ki hagyta a bevásárlóközpontban. Boldogan vette fel a kapcsolatot igazi családjával. A nagy örömöt azonban azonban keserűség járta át, hiszen nem csupán ő élte le hazugságban egész életét, hanem édesapjának és édesanyjának hitt szülei is.

Elhatározta, hogy bármi áron, de megtalálja az igazi Paul Fronczakot, ezért létrehozta a foundlingpaul.com nevű oldalt, bízva abban, hogy valahol, valaki tud valamit az eltűnt, azóta férfivá érett fiúról.

(via Mirror)
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek