Aktuális

Amputálni kellett a nő fülét, aki már 14 éves kora óta szoláriumozott

Bors

Létrehozva: 2019.02.07.

A negyvenes évei elején járó Anthea Smith már 14 éves kora óta járt szoláriumba, mire néhány évvel ezelőtt egy furcsa dudorra lett figyelmes a fülén. A dudor piros színű volt, és mivel a nőt nem hagyta nyugodni a dolog, elment a háziorvosához. A doktor szerint nincs ok aggodalomra, hiszen állítása szerint egy ártatlan szemölcsről van szó.

A dudor azonban egyre csak nőtt, piros színe lassan feketéssé változott, mire a kétgyermekes Smith a bőrgyógyászt is felkereste. A nő állítása szerint az orvosok elutasítóan viselkedtek vele, ezért nem is született diagnózis.

A „szemölcs” megjelenése után öt évvel végül sürgősségi szövettanra küldték Smith mintáit, mire kiderült, hogy harmadik stádiumú melanomája van.

– A háziorvosom és a bőrgyógyász cserben hagytak. Emiatt mire kiderült, hogy rákos daganat növekszik a fülemen, már öt éve ott volt. Az pedig egy igen hosszú idő – mondta Smith a diagnózis kapcsán – A melanomám nem tipikus eset, nem igazán tartalmazza egyetlen szakirodalom sem, és még csak a kiindulása sem anyajegy volt. A seb egyszerűen a fülkagylóm belső részénél tűnt fel, picit viszketett, de az orvosom csak annyit mondott rá, hogy ne aggódjak, ez egy szemölcs.

Woman Has To Have Ear Amputated After Using Sunbeds 'For Years'

A woman has had to have her ear amputated due to skin cancer, after using sunbeds since she was just 14 years old. Anthea Smith, 43, first noticed a small, red lump on her ear in 2010 but dismissed it as a wart after her GP suggested this was the case.

A nő azt is elárulta, hogy miután már nagyon viszketett a seb a fülén, és már fülhallgatót sem volt képes használni, visszament az orvoshoz, aki továbbra is megerősítette abban, hogy ez csak egy szemölcs.

Egy idő után Smith már szégyellni kezdte egyre csak sötétedő fülét, mire aszimmetrikus frizurát vágatott magának, hogy elrejtse a sebet.

Öt évvel később, a diagnózis után azonnali kezelésbe kezdtek, ám többszörös műtétsorozat és terápia után sem sikerült megszabadulni a rákos sejtektől. Smith fülét amputálni kellett.

A nő azóta protézissel él, ám mindennapjaiba már élete végéig beférkőzött az állandó egyensúlyprobléma, a rendszeres arczsibbadás, és a fülzúgás.

Smith szerint ő a hibás, ugyanis alaposabban körül kellett volna járnia a sebet, mindenek előtt pedig nem kellett volna közel 30 évig szoláriumba járnia. Azóta több törekvése is volt a szoláriumok betiltására, illetve rendszeresen támogatja a melanomában szenvedőket.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek