Aktuális

Megúszta a terrort a magyar család a kenyai fővárosban

Bors

Létrehozva: 2019.01.17.

Forrás: AFP

Legkevesebb 15 civil ember életét követelte a terrortámadás a kenyai fővárosban, ahol egy szomáliai terrorszervezet egy hotelt támadott meg.

Amerikaikra akartak lecsapni a Nairobiban tartott konferencián, aminek azonban a helyszínét az utolsó pillanatban megváltoztatták a szervezők. A támadók nem tudtak be­jutni a szállodába, ezért a mellette lévő épületet rohanták meg. Bomba robbant, lövések dördültek.

A Bors utolért egy magyar édesapát, aki ugyanebben az utcában él, ahol a terrorelhárítók húszórás ostrom után tudták megfékezni a támadókat. Közben 700 embert kellett biztonságba helyezni.

– A házvezetőnő hívott telefonon, jól vagyok-e. Ő hallotta a robbanást és a lövöldözést is. Én a lövéseket hallottam. A kö­zelben dolgozom, láttam, ahogy lángol az utca. Borzalmas volt. Szerencsére semmi bajunk nem esett, az otthonunk is megvan. Az egész környéket lezárták, a gyerekeim biztonságosan hazajutottak az iskolából. Éjjel még hallottam a fegyverropogást – számolt be H. László, hozzátéve, estére az emberek már alig me­részkednek az utcára. 

A támadást az al-Shabaab nevű terrorszervezet vállalta magára. A biztonsági erők lelőtték őket.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek