Aktuális

Elképesztő, hogy még ez az apró ruhadarab is befolyásolja a nők előléptetését

Bors

Létrehozva: 2019.01.30.

Forrás: Pixabay

Azok a nők, akik miniszoknyát hordanak munkahelyükön, sikeresebbek karrierjükben és hamarabb is léptetik elő őket – állítja egy új kutatás. Az egyetemista lányokat azonban negatív színben tünteti fel a túl rövid szoknya – olvasható a felmérésben.

A kutatók szerint ha egy nő mindig csinosan, miniszoknyában jelenik meg munkahelyén, sokkal magabiztosabbnak és hozzáértőbbnek tűnik főnökei szemében, mint átlagosan öltözött kolléganői. Ez azonban a szakértők szerint közel sem pozitív, hiszen azt támasztja alá, hogy még mindig előítéletek alapján döntünk az üzleti és a karriert érintő kérdésekben.

A kutatásban 24 nőt kértek meg, hogy kimondottan szexin, vagy átlagosan öltözzenek fel a diplomaátadójukra. Fényképeiket később ötszáz embernek mutatták meg, akiktől azt kérték, tippeljék meg milyen eredménnyel diplomáztak le.

Legtöbben úgy ítélték, hogy aki csinosabban volt felöltözve, az rosszabb eredménnyel zárt, az átlagosan elegánsakkal szemben. Ugyanezt a kísérletet dolgozó nőkkel is megcsinálták, ott azonban teljesen más eredmény jött ki. A megkérdezettek jelentős része gondolta úgy, hogy a miniszoknyás nők okosabbak és rátermettebbek, mint társaik. 

(via DailyMail)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek