Aktuális

Új Budapest születik - Lebontják a bazárt a Nyugatiban

Bors

2018. december 28. péntek 18:45

Bezárt üzletek, felszámolt bódésok, tisztább aluljáró – ez fogadja most a budapestieket a Nyugatiban. A MÁV végre szeretné rendbe tenni a főváros egyik legforgalmasabb csomópontját.

Forrás: Bors

A Nyugati téri aluljárót mindenki ismeri, legyen az vidéki vagy budapesti utas. A főváros egyik legforgalmasabb csomópontjának „alagsorában” szinte mindent lehetett kapni a vízipipán át a szexuális segédeszközökön keresztül a lexikonokig. Azért a múlt idő, mert a MÁV hosszú évtizedek után most megszünteti a bazári hangulatot a kezelésében lévő részeken – számolt be a Magyar Idők.

Úgy tűnik, a rendetlenség érzését keltő kirakodóvásároknak most vége, bezárják a már becsődült bódékat, leveszik a felesleges reklámtáblákat, megtisztítják a lépcsőket, falakat, mennyezetet.

Hazánk állami vasúttársasága ugyanis sorban mondja fel az előnytelen szerződéseket a boltok üzemeltetőivel. A „város nyughatatlan gyújtópontjának” is nevezett aluljáró kitakarítása a hármas metró rekonstrukciójával párhuzamosan zajlik. A sok helyen leszűkítő, kirakodóvásárokhoz hasonló üzletek bezárása már korábban elkezdődött. Az aluljáró már most sem olyan, mint volt: üres üzletek és az ajtóra kifüggesztett feliratok jelzik, hogy elköltöztek vagy bezártak. 

Van olyan árus azonban, aki a Borsnak azt mondta, nem is hallott arról, hogy neki el kellene költöznie onnan. Míg más kérdésünkre azt mondta, már felmondták velük a szerződést, de nem tudják, meddig kell elhagyniuk az aluljárót. – Milliós bérleti díjakról beszélünk, nem tudom, miért érné meg nekik elesni ezektől a pénzektől. Mi nem ártunk itt senkinek, rengeteg vevőnk van – panaszkodott lapunknak egy neve elhallgatását kérő eladó a Nyugati aluljáróban.

Az állami közlekedési társaság tájékoztatása szerint várhatóan 2019 első negyedévében végzik el a falfelületek, a mennyezet festését, a lépcsőkorlátok tisztítását, valamint a sérült lépcsőfokok és burkolatok javítását.
 

További cikkek

Halálos baleset

"Bűntudatom van" - először tért vissza Magyarországra Eva Rezesova a szabadulása óta

Időjárás

Berobbanó hőség, korán érkező tél: kiderült, milyen időre számíthatunk 2022-ben

Ez is érdekelhet

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 17.: a Rák szinte olvas a másik lelkében, az Oroszlán megmutatja erejét

borsonline.hu

Így még egész biztos nem látta Orbán Viktort: csúszott a pálinka, előkerült a zsebből is valami

magyarnemzet.hu

Itt a történet vége: Djokovicsot kitoloncolják Ausztráliából

teol.hu

Mikor tekinthető kórosnak, hogyha sovány a gyerekem?

origo.hu

A gamerek tizede már átállt a Windows 11-re

vg.hu

Jelentős magyar szerepvállalással bővül a sóparadicsom Szovátán

borsonline.hu

"A lányommal akarok lenni" - öngyilkosságot kísérelt meg az édesanya, miután elvesztette gyermekét

nemzetisport.hu

Newcastle: megállapodtak a német válogatott szélsőjével – sajtóhír

mandiner.hu

88 ezer család igényelte 2021-ben a hárommilliós otthonfelújítási támogatást

origo.hu

Véres és vicces: az új Sikolyban a Z-generáció is megkapja a magáét