Schuwa kenyér – 60 éve, ugyanúgy
Hozzávalók:
140 g vaj • 140 g cukor • 1 csipet só • 6 tojássárgája • 6 tojásfehérje selymesen, lazára felverve • 140 g étcsokoládé felolvasztva • 1 csipet só • 120 g liszt • dió, kandírozott narancshéj
Elkészítés:
1. 140 g vajat, 140 g cukrot 1 csipet sóval és 6 tojássárgájával simára keverünk, majd hozzáadunk 140 g olvasztott étcsokoládét.
2. Ehhez jön a 6 tojásfehérje egy csipet sóval lazán felverve és a 120 g liszt kanalanként hozzáadva. A végén kevés vágott diót és kandírozott narancshéjat keverjünk a tésztához. 3.Egy hosszúkás sütőformát gondosan béleljünk ki sütőpapírral (vágjuk ki az alját és az oldalára a csíkot, és kevés tojásfehérjével rögzítsük a formához, hogy szép alakú tésztát kapjunk).
4. Előmelegített sütőben, 180 fokon 55 percig süssük. Rácson hűtsük ki.
Csokoládés narancsív – ahogy az Augusztnál készül
Hozzávalók:
1 kg bio-, kezeletlen héjú, érett narancs • 2 l víz • 1 kg cukor • 200 g étcsokoládé
Elkészítés:
1. A narancsot beáztatjuk, 4 napon keresztül naponta cseréljük rajta a vizet, és a narancsok felületét átdörzsöljük.
2. Ezt követően a héjat negyedelve bevágjuk és óvatosan meghámozzuk, hogy a narancsok héja sérülésmentes legyen.
3. Forró vízbe dobva átforraljuk, hogy a héjak fehér belsejét le tudjuk választani. Utána a narancsszínű réteget 1 centi vastag csíkokra vágjuk.
4. A vízből és a cukorból szirupot főzünk, és ebben főzzük tovább a narancshéjíveket: felforraljuk, majd lehûtjük, többször egymás után, amíg üvegessé válik a héj.
5. Rácson lecsöpögtetjük, kiszárítjuk, és olvasztott csokoládéba mártjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.