Aktuális

Robotolás miatt pörölnek a nők

H. R.

Létrehozva: 2018.12.18.

Túl keveset vállalnak a férfiak az ünnepi feladatokból.

Forrás: Thinkstock

Az emberek kétharmada szerint a karácsonyi nagytakarítás, a bevásárlás, az ajándékok megvásárlása, az ünnepi menü kitalálása és megfőzése a nők feladata – derült ki a Rendi.hu év végi közvélemény kutatásából. A felmérés szerint a férfiak általában csak a fenyőfa beszerzéséért felelnek, esetleg a bevásárlásban vállalnak részt. A fenyő díszítése viszont már családi csapatmunka. 

Meghökkentő vagy sem, de minden második otthonban áll a bál az ünnepek alatt. 

– A feszültség legfőbb okozója az, hogy a tökéletes karácsony jegyében mindennel el tudjanak készülni a nők – mondta Csillik Timur, a cég ügyvezetője. – Ugyancsak sokaknál ad aggodalomra okot, hogy úgy érzik, minden feladat és teher rájuk hárul, és persze a megfelelési kényszer is frusztráltságot eredményez az asszonyoknál – magyarázta.

A megkérdezett nők többsége akkor lenne kiegyensúlyozottabb és nyugodtabb, ha családjuk a gyerekekkel együtt többet segítene az előkészületek alatt. 

A háziasszonyok közel fele nem vesz ki szabadságot karácsony előtt, munka után igyekeznek elintézni mindent. Az ünnepek előtti lakássuvickolásra pedig egyesek 6–9 órát szánnak. 
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek