Aktuális

Praktikus ajándékok autósoknak

Bors

2018. december 2. vasárnap 15:30

A karácsonyi időszak az ajándékozás szempontjából sokak számára egy nehéz időszak, hiszen sok fejtörést okoz, hogy kinek milyen meglepetéssel készüljünk. Ezúttal néhány okosnak tűnő, hasznos ajándékötletet szeretnénk javasolni, amelyeket autósoknak lehet szeretettel átnyújtani. Igyekeztünk olyanokat kiválasztani, amelyek a biztonság szempontjából is hasznosak, de persze a lazításra is adunk javaslatot.

Kihangosító

Az elektromos aljzatba helyezve általában bluetooth technológiával a telefonhoz kapcsolódó kis egység, amely az autó rádióján keresztül képes kihangosítani a telefont, legyen az beszélgetés vagy akár médialejátszás. Elegendő a rádiót a kis egységre hangolni, és indulhat is  a biztonságos telefonhasználat.

Telefontartó

Számtalan változatban létezik, egyszerű műanyag tartó egy tapadókoronggal vagy épp töltőfejjel is ellátva, de kaphatók már olyanok is, amelyek a megfelelő telefonokat vezeték nélkül is képesek menet közben tölteni.

LED-menetfény

Egyre nagyobb választékban kaphatóak utólagosan beszerelhető LED-menetfények, amelyek egy szakember segítségével beszerelve helyettesíthetik a tompított fényszóró használatát nappal. Számtalan formában, akár típusspecifikusan is kaphatóak, de egy egyszerűbb vonal elrendezésű szinte minden autóra felszerelhető.

Parkolóradar

Parkolóradar A hajdanán még luxusnak tekintett kiegészítő mára már nagyon kedvező áron beszerezhető, és a beszerelése sem ördöngösség. A tolató- vagy parkolóradar figyelmezteti a vezetőt az általa esetleg nem is látott akadályokra, vagy éppen a látott tárgy közelségére. Az egyszerűbb változatok csupán csipognak, de vannak olyanok is, amelyek a távolságot is pontosan jelzik. Előre és hátra a lökhárítókba könnyedén beszerelhetők.

GPS-es nyomkövető

Aprócska elektronikus kütyü, amely az autó bármely zsebében, kesz­tyûtartójában elfér, és amíg a töltöttsége tart, GPS-jelek alapján meg tudja adni, merre jár az autó. Elsősorban biztonsági előnyei vannak, hisz egy eltulajdonított jármű hamar megtalálható, de azt is megtudhatja a felhasználó, hogy az autót elkérő gyerek merre jár.

Autós porszívó

Sokan igen igényesen tartják tisztán autójuk utasterét. Számukra lehet ideális ajándék az akkumulátorról vagy az autó szivargyújtójáról is működő kis porszívó. Az alig félméteres kis gép könnyen befér a csomagtartóba, és a megfelelő pillanatban egy mozdulattal elővehető, és kitakarítható vele az autó.

További cikkek

Kellemetlen

Öt évig titkolta, hogy pornós, rettentő kínos, ahogy lebukott a családja előtt

Baleset

Két mentőhelikoptert riasztottak a helyszínre: Szörnyű tragédia történt Bács-Kiskun megyében

Ez is érdekelhet

mandiner.hu

Márki-Zay Gulyás Mártonról: Ő nyíltan meleg, és szerintem kommunista. Nagyon szeretem!

metropol.hu

Hidegfront tarolja le az országot, durva viharral érkezik a havazás

origo.hu

Filmbe illő autós üldözés volt Debrecenben, azt is felvették, ahogy leteperik a rablókat - videó

magyarnemzet.hu

Így dől meg a kormánypárti médiatúlsúlyról szóló narratíva

kemma.hu

Elhunyt a nagybetűs tatai háziorvos, Dr. Sopov Krszto

origo.hu

Gombócérés a torokban: az izmok ellazítása is segíthet

nemzetisport.hu

Videó: a svéd kézisek odébb tették a rossz helyen parkoló autót Budapesten

origo.hu

Felszámolják a Los Angelesben éktelenkedő olajkutakat

mandiner.hu

Bajkai István helyett Kovács Balázs Norbert indul Erzsébetváros/Terézvárosban

ripost.hu

„Szia drágám, délután jövök érted!” – Így segíthetsz a 3 évesen árván maradt Dávidnak

origo.hu

Mozikban Mel Gibson és Sean Penn régóta várt filmje - videó